Volvo 6 Nations Meisjes: Beide teams verliezen van Duitsland

Twee nederlagen voor de meiden van Nederlands A en B tegen Duitsland. Nederlands A had de meeste kansen maar moest – met een tussenpauze door onweer – de overwinning laten aan Duitsland. Nederlands Meisjes B verloor na vier overwinningen het laatste duel. Oranje kwam snel op voorsprong, maar keek het grootste deel van de wedstrijd tegen een achterstand aan. De verlossende 2-2 kwam ondanks een energieke tweede helft niet voor de Nederlands ploeg.

Nederlands Meisjes A – Duitsland 0-1

Na vier minuten was daar de eerste kans voor Oranje, via een door Bente van der Veldt gehaalde strafcorner. Luna Fokke legde aan en trof geen doel. In de omschakeling kwam Duitsland akelig dichtbij toen een schot door de benen van Maartje Kaptein op de doellijn bleef liggen. Maar de keepster van Huizen panikeerde niet en werkte de bal rustig met de stick weg. Amy van der Bosch was daarna dreigend, maar wist het doel niet te vinden. Een schot van Lilly Stoffelsma, gevolgd door een goede redding van Kaptein, betekende het einde van het eerste kwart. Na de voortzetting was de volgende kans voor Fokke, die weer de keepster op haar weg vond. In de kans die daarop volgde scoorde Eef Hoyinck, maar zij maakte in het proces shoot. Daarna hield Kaptein met een aantal goeie reddingen Nederlands A goed in de wedstrijd.

Na de rust zette Nederland meer aan en pakte het veldoverwicht, resulterend in diverse kansen. Zo namen Van der Bosch en Luna Fokke het vijandelijke doel onder vuur met de backhand. Allemaal met hetzelfde resultaat: geen goal en een 0-0 tussenstand. En toen Van der Bosch de bal eindelijk in het doel had, werd door de scheidsrechter al een strafcorner gegeven, die vervolgens niet gescoord werd. Een van de spaarzame Duitse kansen in de tweede helft was direct raak in de laatste secondes van het laatste kwart. Een lobje was doelvrouw Kaptein te machtig. Nederland zette de Duitse defensie vervolgens verder onder druk, ware het niet dat de wedstrijd zeven minuten voor het einde gestaakt werd vanwege hevige regenval en onweer. Het restant werd later uitgespeeld, waarbij beide ploegen niet meer tot scoren kwamen.

0-1 Linnea Weidemann

Programma Volvo 6 Nations Meisjes A

België – Engeland 1-1
Nederland – Duitsland 1-0
Spanje – Ierland

Nederlands Meisjes B – Duitsland

Vier overwinningen had de ploeg van Robbert-Jan de Vos al op zak, waarbij Duitsland de laatste horde was op de Volvo 6 Nations. Na vier minuten zette Faye Muijderman de ploeg snel op voorsprong door een afvallende bal uit de stuit in het lege doel te schieten. Duitsland sloeg echter snel terug via een tip-in van Paulina Mayer, waardoor het aanwezige publiek na vijf minuten al twee doelpunten voorgeschoteld kreeg. In het eerste kwart kwamen de Duitsers zelfs op voorsprong, en weer via de strafcorner: de inzet van D5 eindigde via de legguard van keepster Babette Backers hoog in het net. In het tweede kwart creëerde Nederlands Meisjes B voornamelijk in de laatste minuten voor de rust de beste kansen. Zo troffen de sleeppush van Trijntje Beljaars en het backhandschot van Jill Niessen de Duitse keepster Safia Buttler. Het leverde geen doelpunt op voor Oranje, waardoor de ploeg moest gaan rusten met een 1-2 achterstand.

Bron: Willem Vernes

Na de rust schoot Nederland snel uit de startblokken, met een grote kans voor Pheline Verhoeven. Zij schoot echter naast, waarna de wedstrijd een stuk meer op een neer ging dan in de eerste helft. Zo bereikte een strakke voorzet van Beljaars geen teamgenoot, waarna Duitsland plotseling met twee speelsters alleen op keepster (in de tweede helft) Lieve Verhoeven af kon. Zij wist de eerste inzet te stoppen, met Amber Brouwer die heldhaftig als lijnstopper Nederland vervolgens in de wedstrijd hield. In het laatste kwart moest het gebeuren voor de meiden van De Vos, met de grootste kans voor Verhoeven. Een stuiterende bal werd gemist, maar de hoek was te klein de speelster en ze sloeg de bal over. De wedstrijd speelde zich in het laatste deel van de wedstrijd voornamelijk af op de Duitse helft. In de laatste minuten was daar de ultieme kans op de gelijkmaker, na een shootje van Duitsland in de cirkel. Aanvoerder Belén van der Broek sleepte echter naast, waardoor de eerste nederlaag van het toernooi een feit was.

1-0 Faye Muijderman
1-1 Paulina Mayer
1-2 Lena Frederichs