Volvo 6 Nations Meisjes: beide teams winnen na doelpuntenfestijn

Twee overwinningen voor de Nederlandse meisjes tijdens de vierde dag van de Volvo 6 Nations. Nederlands Meisjes A toonde zich heel effectief voor het doel en won met 1-9. Nederlands Meisjes B wonnen ook hun vierde duel van het toernooi. De ploeg van bondscoach Robbert-Jan de Vos won met 3-6, eveneens van Spanje.

Spanje – Nederlands Meisjes A 1-9

Waar de ploeg van bondscoach Helen Lejeune-Van der Ben eergisteren tegen Engeland snel op achterstand kwam, scoorde Oranje dit keer zelf snel de 0-1. Trefzeker was Amy van den Bosch, speelster van hdm. Na een aantal ongevaarlijke strafcorners van Spanje verdubbelde Bente van der Veldt uit de omschakeling de score voor Nederland, op aangeven van Isis van Loon. Maar al snel sloegen de Spanjaarden terug uit een dit keer gevaarlijke strafcorner. De initiële inzet ging naar de aangever, waarna de bal tergend langzaam in het doel rolde.

Een paar minuten voor de rust bracht Emmeliene Oonk het verschil weer terug naar twee doelpunten, nadat de inzet van Luna Fokke vlak voor de lijn werd gekeerd. Amper een minuut later werd het ook nog 1-4. Liselot Timmermans mocht bij een strafcorner uithalen en zag haar inzet via een Spaanse stick in het doel verdwijnen. Van den Bosch en Eef Hoyinck hielpen bijna het laatste sprankje Spaanse hoop om zeep, maar troffen de Maria Tello Balsameda op hun weg. Lang leek er geen doelpunt te vallen in het derde kwart, tot Isis van Loon (uit de strafcorner) en Lilli de Nooijer (goeie actie op de achterlijn) de score opeens in korte tijd brachten naar 1-6. Doelpunten van Luna Fokke en Van der Veldt (twee keer) de overwinning wat extra glans: 1-9.

Spanje – Nederlands Meisjes B 3-6

De grote heldin bij Nederlands Meisjes B was vandaag Tessa Zweers, speelster van Kampong. Zij scoorde drie van de zes Oranje-doelpunten tegen Spanje. Zo tekende zij vlak voor de rust voor de belangrijke 1-3, achteraf een cruciaal doelpunt voor de Nederlandse meiden. Al vroeg kwamen zij op voorsprong via Emma Reijnen. De 1-0 voorsprong was bijna de stand na het eerste kwart, zij het niet dat Victoria Madariaga Iza keepster Babette Backers wist te kloppen voor de gelijkmaker.

Een paar minuten voor de rust zette Pheline Verhoeven Oranje weer op voorsprong, waarna Zweers op stoom begon te komen. Eerst scoorde ze niet lang voor de rust de 1-3, om een paar minuten later aan de andere kant ook doel te treffen. De vijfde Nederlandse treffer van Trijntje Beljaars was de genadeklap voor de Spanjaarden, zeker nadat nog geen minuut na de 2-5 van Madariaga Iza Zweers haar hattrick completeerde. De laatste goal was nog wel voor Spanje, maar Nederlands Meisjes B stapte het veld af met een 3-6 overwinning.

0-1 Emma Reijnen
1-1 Victoria Madariaga Iza
1-2 Pheline Verhoeven
1-3 Tessa Zweers
1-4 Tessa Zweers
1-5 Trijntje Beljaars
2-5 Victoria Madariaga Iza
2-6 Tessa Zweers