Volvo 6 Nations Meisjes: Dubbele overwinning op Ierland

Een dubbele overwinning op Ierland voor de Nederlandse meisjes op de Volvo 6 Nations op hockeyclub Oranje-Rood. Eerst boog Nederlands Meisjes B na een sterk laatste kwart een achterstand om in een 1-4 overwinning, waarna Nederlands Meisjes A met 0-4 wonnen van de Ierse leeftijdsgenoten. Nederlands Opleidings B hield Spanje op een gelijkspel (1-1).

Ierland – Nederlands Meisjes A 0-4

Nagenoeg de hele wedstrijd was Nederlands Meisjes A oppermachtig tegen Ierland, maar de meiden van bondscoach Helen Lejeune-Van der Ven wisten het niet helemaal in de stand uit te drukken. De prachtige openingstreffer van Bente van der Veldt – een backhand in het dak van het doel – na een aantal minuten beloofde een monsterscore, maar Ierse keepster Iseult Cambay hield zich knap staande in een spervuur aan Nederlandse aanvallen. Uiteindelijk was het weer Van der Veldt die het verzet van Cambay brak. Na de rust zette Oranje de aanvalsdrang voort en bracht het aantal strafcorners voorbij de dubbele cijfers, maar pas in de laatste minuten van de wedstrijd werd er pas gescoord. Eerst deed Emmeliene Oonk een duit in het zakte, waarna Van der Veldt haar hattrick completeerde na een mooie actie van aanvoerder Teuntje de Wit. De tweede overwinning voor Nederlands Meisjes A, na de 4-1 overwinning op België van gisteren.

Ierland – Nederlands Meisjes B 1-4

De overwinning van Nederlands Meisjes B moest laat to stand komen na een lastig duel tegen de leeftijdsgenoten uit Ierland. Oranje kwam zelfs op achterstand via een doelpunt van Leah O’Shea. Na de rust moest Nederland dus komen en kreeg snel loon na werken, met aanvoerder Belen van der Broek die vanaf de strafbalstip voor de gelijkmaker tekende. Daarna was het lang wachten op de verlossende 1-2 tegen de stugge Ieren. In het laatste kwart gooiden de dames van bondscoach Robbert-Jan de Vos de wedstrijd alsnog om, met drie doelpunten in evenveel minuten. Eerst zette Trijntje Beljaars Oranje op voorsprong, waarna Jill Niessen en Pheline Verhoeven alsnog een grote uitslag op het scorebord brachten. Nederlands Meisjes B zit nu op twee overwinningen uit twee en treft op woensdag Nederlands Opleidings B. Zij speelden vandaag met 1-1 gelijk tegen Spanje.

1-0 Leah O’Shea
1-1 Belen van der Broek (sb)
1-2 Trijntje Beljaars
1-3 Jill Niessen
1-4 Pheline Verhoeven