Winnaars NK Shoot Out 2016: Mare, Sam, Fleur en Lars!

Op zaterdag 25 juni werd de finale van het Interpolis NK Shoot Out 2016 gespeeld op HC Den Bosch. Zo’n 75 spelers en keepers van 50 clubs uit heel Nederland wisten zich via Clubkampioenschappen en een Districtsfinale te plaatsen voor deze finale. En de winnaars zijn…. 

  • Beste speelster: Mare Moojen – HV ’t Spandersbosch
  • Beste speler: Sam Meijer – MHC Ede
  • Beste keepster: Fleur Kamps – HC Waddinxveen
  • Beste keeper: Lars Kreulen – HC Zutphen

HC Den Bosch was zaterdag niet alleen gastheer van het Interpolis NK Shoot Out, maar ook het landskampioenschap LG-Hockey en het landkampioenschap landelijke A- en B-jeugd werden deze dag georganiseerd. Een gezellige drukte op de locatie dus, met veel toeschouwers.

Bekijk hier hoe deelnemers Gianni, Chloë en Isabelle als heuse VIP’s naar de finaledag werden gereden.

Shoot out-competitie

De KNHB en partner Interpolis organiseerden in 2016 voor de 4e keer het Nederlands Kampioenschap Shoot Outs. De shoot out, de ‘penalty uit het hockey’, is een specialisme op zich. Zo’n 130 hockeyclubs deden deze editie mee met de steeds populairder wordende shoot out-competitie. Zij organiseerden zelf clubkampioenschappen in maart en april. Naar schatting namen daar 6300 jongeren tussen de 12 en 16 jaar aan deel.

Landelijke finale

Iedere club leverde 6 talenten voor de Districtsfinales. Deze werden gehouden in Weesp, Tilburg, Assen, Apeldoorn en Pijnacker. Na de strijd in de Districtsfinales konden zo’n 75 districtswinnaars uit heel Nederland zich voorbereiden op de landelijke finale in Den Bosch. Daar werd afgelopen zaterdag gestreden om de titel ‘Nederlands Kampioen Shoot Out’. Naast de titel ontvingen ze ook een clinic van een hoofdklassespeler en een prachtig pakket van adidas!

Beste winnaars, van harte gefeliciteerd! Andere kandidaten, we hopen je volgend jaar weer te zien bij het Interpolis NK Shoot Out!


Wat vind jij? Praat mee...