Bouw Olympic Experience in Den Haag gestart

De komende dagen verandert 40.000 vierkante meter Schevenings strand in ‘Nederlands Rio de Janeiro’. Op maandag 25 juli werd het startschot gegeven voor de bouw van de Olympic Experience. Op het evenement kunnen sportfans van 6 tot en met 21 augustus de olympische wedstrijden kijken en lekker zelf sporten. 

Bezoekers van de Olympic Experience kunnen op grote schermen live wedstrijden kijken en TeamNL aanmoedigen. Samen met 28 sportbonden worden sportactiviteiten voor jong en oud georganiseerd. Ook zijn er optredens van bekende Nederlandse artiesten en dj’s.

NOC*NSF-voorzitter André Bolhuis (foto rechts): ‘De Olympic Experience is dé plek om de Olympische Spelen te beleven. Ik ben er zeker van dat de sporters van TeamNL in Rio volop meekrijgen wat hier allemaal gebeurt. De steun en support van alle bezoekers van de Olympic Experience zal in Rio zeker merkbaar zijn.’

bouw Olympic Experience gestart foto Valerie Kuipers

Foto: Valerie Kuipers

Zwembad en hockeyveld

De aanpak is groots: zo wordt er de komende 1,5 week een waterbassin uitgegraven om in te zeilen, komt er een zwembad en er wordt een groot aantal sportvelden aangelegd, waaronder een half hockeyveld van GreenFields.

Tickets

De ticketverkoop voor de Olympic Experience is gestart. Koop je tickets via de website van TeamNL. Tip voor hockeyliefhebbers: op 13 augustus is het Beach Hockey toernooi voor de C- en B-jeugd en op 15 augustus staat de hockeysport centraal, onder meer vanwege de kwartfinales bij de dames.

Ben je erbij? Tweet, Facebook of Instagram met ons mee met #olympicexperience!

Olympic Experience 2

Wat vind jij? Praat mee...