Duitsland grijpt het brons na knappe zege op Nieuw-Zeeland

Duitsland heeft vrijdag in Rio de Janeiro de bronzen medaille gewonnen. In de strijd om de 3e plaats werd Nieuw-Zeeland knap met 2-1 verslagen. Het is de 1e hockeymedaille van de Duitse dames sinds 2004, toen ze olympisch kampioen werden. Nieuw-Zeeland heeft nog nooit een hockeymedaille gewonnen.

Nieuw-Zeeland was voor rust de enige ploeg die aanspraak op de overwinning mocht maken. De Duitsers, met Amsterdam-speelster Julia Müller in de ploeg, mochten van geluk spreken dat het in de rust nog maar 0-0 stond. Nieuw-Zeeland had meerdere grote kansen gemist.

Wat te denken van Stacey Michelsen? Ze toonde haar klasse door vanaf kop cirkel langs een stuk of 6 Duitse verdedigers te slalommen, maar stuitte vervolgens op de uitstekend keepende Kristina Reynolds. Eerder had Reynolds haar ook al afgestopt en hield ze ook een schot van Gemma Flynn tegen.

2 goals Duitsland

Nieuw-Zeeland kreeg de bal er echter niet in. Na rust straften de Duitsers dat genadeloos af. Eerst was het Charlotte Stapenhorst die de 1-0 na een pass vanaf links binnengleed, vervolgens maakte Lisa Schütze er ook nog eens 2-0 van. Een totaal onterechte tussenstand op dat moment.

Vlak voor het einde van het 3e kwart deed Nieuw-Zeeland iets terug. Uit de rebound van een strafcorner tikte Olivia Merry de 2-1 binnen. Desondanks waren de Kiwi’s geen schim meer van de ploeg die Duitsland voor de rust van de mat veegde. Ook toen de vliegende keeper in het veld kwam, hielden de Duitsers relatief eenvoudig stand.

Duitsland – Nieuw-Zeeland 2-1 (0-0)

’34 Charlotte Stapenhorst 1-0
’38 Lisa Schütze 2-0
’45 Olivia Merry 2-1 (sc)