VIDEO: Favela blij met Nederlandse sticks

Met hun project Hockey Life verzamelden Claire Hilbrink, Eveline Beljon en Teska Tuijt het afgelopen jaar honderden hockeysticks en ballen in. De sticks werden vorige maand in de boten van de olympische roei-equipe geladen en vervolgens in een zeecontainer van het NOC NSF verscheept naar Rio de Janeiro. Maandag leverden het drietal de sticks af in de favella Jardim Garmacho, wat in het Nederlands de ‘De Skelettuin’ betekent, en gaven ze een clinic aan de kinderen uit de buurt.

Braziliaanse internationals

De 3 meiden hebben een Braziliaanse achtergrond en spelen in het Braziliaans vrouwenteam. Het afgelopen jaar jaar wisten ze zich net niet te plaatsen voor de Olympische Spelen, maar om de hockeysport in Brazilië toch een zetje in de rug te geven, begonnen ze in samenwerking met international Bruno Mendonça het project Hockey Life.

Claire: ‘In november vorig jaar zijn we hiermee gestart en om dan het eindresultaat zo te zien is fantastisch.’ Nu de sticks afgeleverd zijn kan de volgende fase van het project beginnen legt Eveline uit: ‘Bruno en Fabio zijn bekend in de wijk en kunnen nu eindelijk met deze materialen de kinderen gaan trainen en het hockey verder opzetten. Ik vertrouw daar in en we houden hier nauw contact over.’

Bezoek KNHB

Namens de KNHB bezochten voorzitter Erik Cornelissen en directeur Erik Gerritsen het hockeyproject in Jardim Gramacho, 1 van de grootste vuilnisbelten van Latijns Amerika.

 

Lees meer


Wat vind jij? Praat mee...