Wat is er aan de hand met Australië?

Australië heeft nog lang niet de vorm te pakken die nodig is om olympisch kampioen te worden. De wereldkampioen gaf dinsdag totaal niet thuis tegen België en leed een verdiende 1-0 nederlaag. Het was al het 2e pak slaag dat de Aussies dit toernooi kregen. ‘Ik speel al 15 jaar in het nationale team, maar ik heb nog nooit meegemaakt dat we 2 wedstrijden op rij niet scoren’, verzucht Australië-aanvoerder Mark Knowles.

Met name in de eerste 2 kwarten was de dominantie van de Belgen opvallend. Na rust kreeg Australië de grip op de wedstrijd enigszins terug, maar het gebrek aan vorm was schrikbarend voor een ploeg die door de hele wereld als titelfavoriet wordt gezien.

‘Momenteel hebben we niet het niveau dat we op de Spelen zouden moeten hebben, erkent Knowles. ‘We moeten beter worden, dat weten we. We hebben ook de kwaliteiten om beter te kunnen, maar dit zijn de Olympische Spelen. We’ve got to do it every single day.’

Naar de kwartfinale?

Australië heeft na 3 wedstrijden slechts 3 punten bij elkaar gesprokkeld. De 1e wedstrijd werd nog gewonnen van Nieuw-Zeeland, maar daarna was Spanje verrassend met 1-0 te sterk. Het bereiken van de kwartfinales hebben de Kookaburras nog wel in eigen hand. Ze staan op de vereiste 4e plaats met 2 punten voorsprong op Nieuw-Zeeland. Australië speelt nog tegen Groot-Brittannië en daarna tegen laagvlieger Brazilië, Nieuw-Zeeland treft eerst Brazilië en vervolgens België.

De Belgen en de Spanjaarden hebben zich al gekwalificeerd voor de kwartfinale. ‘We hebben het geluk dat er dit jaar voor het eerst met kwartfinales gespeeld wordt’, zegt Knowles. ‘Als er alleen halve finales waren geweest, dan hadden we er nu al uit gelegen.’

Lees ook

 


Wat vind jij? Praat mee...