Japanse dames kwalificeren zich voor Rio

Het Japanse damesteam heeft zich via een omweg alsnog gekwalificeerd voor Rio. Niet door recente wedstrijd(en), maar door het verloop van de Oceania Cup.

In de Oceania Cup, die tot 25 oktober duurt, hebben Australië en Nieuw-Zeeland zich inmiddels geplaatst voor de finale. De winnaar van die finale plaatst zich voor de Olympische Spelen. Aangezien zowel Australië als Nieuw-Zeeland al een Olympisch ticket binnen heeft, komt er een kwalificatieplaats vrij. Die gaat naar het hoogst geëindigde en nog niet gekwalificeerde team in de semi-finals van de Hockey World League: Japan dus.

Japan boven Spanje

Japan eindigde als 6e in de HWL semi-finals in België afgelopen zomer. In de andere halve finale van de HWL eindigde Spanje als 6e. Japan gaat echter voor Spanje, omdat de Japanse dames hoger staan in de World Ranking van de FIH.

Nu 11 teams gekwalificeerd

De Japanners sluiten aan in het rijtje van 10 teams die zich al wisten te kwalificeren. Naast Australië en Nieuw-Zeeland kwalificeerde Korea zich via de Asian Games Champions, USA via de Pan Am Games Champions, Groot-Brittannië als Europees kampioen en China, Duitsland, Argentinië, Nederland en India via hun prestaties in de HWL semi-finals.


Wat vind jij? Praat mee...