Jonker en Paumen nog in race voor topscorer Olympische Spelen

Met alleen nog een troostfinale en een finale te gaan zijn 2 Nederlandse dames nog in de race om toernooistopscorer te worden: Kelly Jonker en Maartje Paumen maakten tot nu toe beiden 4 treffers en bezetten daarmee de 3e en 4e plek op de ranglijst. De lijst wordt aangevoerd door de Amerikaanse Katie Bam en de Britse Alex Danson, die allebei 5 keer scoorden.

Na de finale vrijdag zullen we weten wie van deze vrouwen de meeste doelpunten op de Olympische Spelen van 2016 maakte. Ook Helen Richardson-Walsh is met 4 treffers nog zeker in de race. Haar deelname aan de finale is echter nog onzeker; na haar gescoorde strafbal in de halve eindstrijd tegen Nieuw-Zeeland verstapte zij zich en blesseerde zich aan haar hamstring. Richardson-Walsh kwam het veld niet meer in daarna.

Bam blijft in ieder geval op 5 treffers staan, zij werd met de Verenigde Staten in de kwartfinale uitgeschakeld door Duitsland.

Heren

Bij de heren stootte Gonzalo Peillat Mink van der Weerden van de 1e plek door zijn 3 treffers tegen Duitsland, hij heeft er nu al 10 gemaakt. Van der Weerden zijn doelpunt tegen België brengt hem op 9. Moritz Fürste volgt op een 3e plaats met 6 goals. Alle 3 de mannen zijn strafcornerspecialisten. Vanavond (donderdag) spelen de mannen van België en Argentinië de finale en Duitsland en Nederland de troostfinale. Dan weten we dus welke schutter toernooitopscorer is geworden.

Topscorers vrouwen Land Goals
1. Katie Bam VS. 5
1. Alex Danson GB. 5
3. Kelly Jonker Ned.  4
3. Maartje Paumen Ned.  4
3. Kathryn Slattery Aus. 4
3. Helen Richardson-Walsh GB. 4
7. Lisa Altenburg Dui. 3
7. Gemma Flynn Nzl. 3
7. Florencia Habif Arg. 3
7. Lily Owsley GB. 3

(Laatste update 17/08 om 23:56)

Topscorers mannen Land Goals
1. Gonzalo Peillat Arg. 10
2. Mink van der Weerden Ned. 9
3. Moritz Fürste Dui. 6
4. Scott Tupper Can. 5
4. Nick Wilson Nzl. 5
6. Cedric Charlier Bel. 4
6. Simon Child Nzl. 4
6. Tanguy Cosyns Bel. 4
6. Jeroen Hertzberger Ned. 4
10. Sebastien Dockier Bel. 3

(Laatste update 16/08 om 23:56)

Lees ook


Wat vind jij? Praat mee...