Olympische hockeydames Sydney (2000) bij elkaar in De Reünie

In 2 speciale uitzendingen van De Reünie komt de Olympische sportploeg uit Sydney weer bij elkaar. Vanavond (24 juli) is de 1e uitzending, en met name in de 2e uitzending op 31 juli is er aandacht voor de Nederlandse Dames hockeyploeg, die in 2000 brons veroverde.

Het is de redactie van De Reünie gelukt vrijwel alle sporters van de Olympische ploeg van Sydney 2000 weer bij elkaar te krijgen. Deze legendarische Olympische ploeg was goed voor maar liefst 25 Nederlandse medailles. Presentator Patrick Lodiers ondervraagt in de Reünie-gymzaal alle atleten over hun blijdschap en teleurstellingen, over teamspirit, over wat ervoor komt kijken topsporter te zijn.

Faalangst

Alle facetten van het topsporterbestaan worden belicht. Naast de successen bijvoorbeeld ook faalangst en perfectionisme. Hockeyster Minke Booij zat door haar faalangst in Sydney meer op de WC dan ze op het veld stond, vertelt ze in de uitzending van 31 juli. Met professionele hulp kreeg ze die faalangst later onder controle.

Uitzending

Vanavond (zondag 24 juli) is de 1e uitzending om 21.25 uur op NPO 1. Zondag 31 juli begint de 2e uitzending al eerder: om 20.20. In deze 2e uitzending zijn ook de atleten van de Paralympische Spelen in 2000 vertegenwoordigd.


Wat vind jij? Praat mee...