Oranje vermaakt zich in Olympisch dorp

De eerste berichten van de Oranje hockeyteams uit het Olympisch dorp van Rio de Janeiro na hun vertrek zondag vanaf Schiphol zijn goed. Op social media worden de vrolijkste plaatjes gedeeld – bovenstaande foto postte keepster Joyce Sombroek op haar Instagram – en de Dames zijn al druk bezig om hun kamers te versieren met oranje vlaggetjes. 

Zondagochtend vlogen de Heren en Dames van Oranje naar Rio. Zondagavond sijpelden de eerste berichten door van de Australische Olympische teams, die de staat van het Olympisch dorp zo slecht vonden, dat ze hun intrek hadden genomen in hotels in de omgeving. Het deed het ergste vermoeden voor de Nederlandse hockeydelegatie, maar die vrees bleek gelukkig ongegrond. Misschien wel dankzij wat lastminute Nederlandse arbeid onder leiding van Chef de Mission Maurits Hendriks.

Maurits Hendriks

Groepselfie

De Oranje hockeyteams behoren bij de Olympische Nederlandse teams die al vroeg naar Rio zijn vertrokken, om snel te wennen aan de omstandigheden. Dankzij de opening van een nieuwe snelweg is het nog maar een half uur rijden naar de hockeyvelden. De NOS maakte een reportage in Rio, met daarin een eerste reactie van aanvoerder Robert van der Horst en Seve van Ass over de aankomst in het Olympische dorp.

Tussen het trainen door hebben de internationals in ieder geval de inspiratie om leuke foto’s te maken en die te delen met de buitenwereld. Kitty van Male geniet met een dolblije Olympisch debutante Laurien Leurink (21) van hun nieuwe onderkomen. Robbert Kemperman keek bij de eerste wandeling door het Olympische dorp samen met kamergenoot Billy Bakker en Mirco Pruyser nog wat onwennig. Maar alle social media activiteiten betekenen in ieder geval dat ook de wifi daar werkt.

Kitty en Laurien
Kemperman Olyjpisch dorp

Als eerste op de hoogte? Download de OranjeHockey app. Dichtbij Oranje.


Wat vind jij? Praat mee...