OS Dag 1 (Dames): Argentinië en Australië verrassend ten onder

De Argentijnse vrouwen zijn de Olympische Spelen slecht begonnen. In de openingswedstrijd van poule B gingen de Verenigde Staten, waar Janneke Schopman assistent-coach is, er verrassend met de overwinning vandoor. Ook de Britse dames wisten te verrassen in het Olympic Hockey Centre. Zij wonnen het slotduel van dag 1 van het sterker geachte Australië.

01.30 uur Groot-Brittannië – Australië 2-1 (1-0)

Groot-Brittanië is goed aan het toernooi begonnen dankzij een knappe zege op het sterke Australië. In een enerverend duel met kansen en strafcorners over en weer wonnen de Britse dames dankzij een wereldgoal van Alex Danson in het 3e kwart. Danson passeerde Rachael Lynch, de goalie van de Hockeyroos, met een fraaie beweging gevolgd door een verwoestende backhand die hoog tegen de touwen vloog.

Groot Brittannië – Australië 2-1 (1-0)
’26 Lily Owsley 1-0
’33 Georgina Morgan 1-1 (sc)
’43 Alex Danson 2-1

 

22.00 uur Argentinië – Verenigde Staten 1-2 (0-0)

De Verenigde Staten deelden meteen een flinke tik uit aan Argentinië, dat als nummer 2 van de wereld 1 van de topfavorieten voor de gouden medaille is. In de 35e minuut haalde de Amerikaanse Katie Reinprecht uit, waarna de Argentijnse keepster Belen Succi finaal over de bal heen maaide: 0-1. Het lukten de Argentijnen daarna niet om de achterstand ongedaan te maken. Sterker nog, de Verenigde Staten bouwden hun voorsprong uit. Michelle Kasold sloeg in het 4e kwart toe uit een strafcorner. In de slotfase maakte Delfina Merino er nog 1-2 van, maar dat mocht niet meer baten.

Argentinië – Verenigde Staten 1-2 (0-0)
’35 Katie Reinprecht 0-1
’50 Michelle Kasold 0-2 (sc)
’57 Delfina Merino 1-2

RIO DE JANEIRO (Brazilië) - Argentina supporters tijdens de poulewedstrijd hockey dames Argentinie-USA tijdens de Olympische Spelen Copyright Koen Suyk

(foto: KNHB/Koen Suyk)

 

Stand Dames poule B G P D
1. Verenigde Staten 1 3 +1
1. Groot-Brittanië 1 3 +1
3. Japan  –
4. India  –  –
5. Australië 1 0 -1
6. Argentinië 1 0 -1

Lees ook


Wat vind jij? Praat mee...