OS Dag 3 (Heren): Peillat sleept Argentinië naar overwinning

Op de 3e dag van de Olympische Spelen was het vrij rustig bij de mannenteams. Slechts 2 wedstrijden werden er vandaag afgewerkt, allebei in poule B. Eerst nam Duitsland het op tegen India (2-1 winst), daarna stond Canada tegen Argentinië op het programma. Nederland won gisteren al overtuigend van Ierland en kan vandaag even tot rust komen.

17.30 uur Canada – Argentinië 1-3 (0-1)

In tegenstelling tot de 2 voorgaande wedstrijden van vandaag werd er bij Canada – Argentinië wél in het 1e kwart gescoord. Het duurde 13 minuten voordat Matias Paredes zijn naam namens Argentinië in de olympische boeken liet vereeuwigen. Daarna gebeurde er eigenlijk vrij weinig noemenswaardigs op het veld. Dat duurde tot de 46e minuut, toen Gonzalo Peillat met (hoe kan het ook anders) een strafcorner de Argentijnse voorsprong naar 2-0 tilde. Dat kunstje herhaalde Peillat 5 minuten later nog eens feilloos, waardoor de 3-0 een feit was. ‘Dat kan ik ook’ moet de Canadees Scott Tupper hebben gedacht, die op zijn beurt ook een strafcorner binnen wist te werken, om daarmee de Canadese eer te reden. Meer zat er niet in voor de Noord-Amerikanen.

Canada – Argantinië 1-3 (0-1)
13. Matias Paredes 0-1
46. Gonzalo Peillat 0-2 (sc)
51. Gonzalo Peillat 0-3 (sc)
55. Scott Tupper 1-3 (sc)

16:00 uur Duitsland – India 2-1 (1-1)

Duitsland en India begonnen maandag vrij afwachtend aan hun wedstrijd. Het duurde dan ook 18 minuten voordat de score werd geopend. Niklas Wellen deed dat namens onze oosterburen. Lang konden ze niet van hun voorsprong genieten, want 6 minuten later lag de bal in het Duitse net. Rupinder Pal Singh sleepte namens India de gelijkmaker binnen. Met die stand werd dan ook de kleedkamer opgezocht door beide teams.

Na de rust was het voornamelijk India dat hard op zoek ging naar de winnende treffer. Daar waren ook kansen op. De grootste was in de 52e minuut voor Rupinder Pal Singh via een strafcorner. Die kreeg India na een opzettelijke overtreding van Martin Haner binnen de 23-meter. Haner kreeg de gele kaart gepresenteerd, India een corner waarbij succes uitbleef. In het 4e kwart waren er over en weer nog wat mogelijkheden, maar tot grote kansen kwam het niet, waardoor het 1-1 leek te blijven. Tót 3 tellen voor het eind Chisopher Ruhr daar een stokje voor stak en met een tip-inn Duitsland 3 punten schonk.

Duitsland – India 2-1 (1-1)
18. Niklas Wellen 1-0
23. Rupinder Pal Singh 1-1 (sc)