OS Dag 6 (Heren): Nederland (poule B) & België (poule A) aan kop

Op speeldag 6 van de Olympische Spelen werden 4 herenwedstrijden gespeeld: de één-na-laatste poulewedstrijden. Canada, dat verloor van Ierland, is uitgeschakeld. België (3-1 winst van Spanje) en Nederland (2-1 winst van India) pakten vandaag de koppositie in hun poules. Argentinië speelde een verrassend sterke wedstrijd tegen Duitsland, die in een 4-4 gelijkspel eindigde.

Spanje – België (A) 1-3 (0-3)

Cedric Charlier bracht België , bij wie Tom Boon na zijn blessure zijn rentree maakte, al vroeg op voorsprong. Zijn slag op goal was voor de Spaanse keeper nog te houden, maar werd ongelukkig in eigen goal getikt door de Spaanse verdediging. Emmanuel Stockbroekx bracht, met een hard schot na een schitterende rush, de 0-2 op het scorebord, waarna Charlier wederom trefzeker was. In de 2e helft konden de Spanjaarden wat terugdoen. Pau Quemada sleepte hard en laag binnen uit de strafcorner. Spanje speelde vervolgens aanvallend, maar kwam niet meer tot scoren. Door de winst pakt België de koppositie in poule A. Spanje staat 2e.

‘5 Cedric Charlier 0-1
’15 Emmanuel Stockbroekx 0-2
’20 Cedric Charlier 0-3
’40 Pau Quemada 1-3 (sc)

Argentinië – Duitsland (B) 4-4 (2-3)

Het was Argentinië dat in de 3e minuut op voorsprong kwam, maar vervolgens was het aan de Duitsers. Tim Herzbruch scoorde laat in het 1e kwart de gelijkmaker, waarna Christopher Wesley en Mats Grambusch Duitsland op een comfortabele 1-3 voorsprong zetten in het 2e kwart. Daar kon de Duitse ploeg echter maar 1 minuut van genieten: Pedro Ibarra bracht de stand voor rust nog naar 2-3. Na een doelpuntloos 3e kwart sleepte Gonzalo Peillat in de 47e minuut binnen: 3-3. De Argentijn Mathias Rey leek de wedstrijd vervolgens te beslissen, maar zijn Duitse naamgenoot Mathias Muller maakte 8 seconden (!) voor tijd toch nog de gelijkmaker uit een strafcorner: 4-4.

Ierland – Canada (B) 4-2 (3-0)

In de allereerste minuut van de wedstrijd was het al raak voor Ierland. Shane O’Donoghue zette zijn ploeg op voorsprong uit de strafcorner. Ierland en Canada leken met die 1-0 stand de rust in te gaan, maar Ierland gaf aan het eind van het 2e kwart nog even gas. Opnieuw O’Donoghue schoot raak en 1 minuut later tekende ook Peter Caruth voor een goal. In het 3e kwart deed Canada wat terug via de stick van aanvoerder Scott Tupper. In de 49e minuut was het opnieuw Tupper, die Canada terug in de wedstrijd bracht: hij scoorde de 3-2 uit een strafcorner. 4 minuten voor tijd gooide de Ier Michael Darling de wedstrijd echter in het slot: 4-2. Door de winst mag Ierland nog altijd hopen op de 4e plaats, die recht geeft op de kwartfinales. Canada, dat nog 0 punten behaalde, is nu definitief uitgeschakeld.

Nederland – India (B) 2-1 (0-0)

Na een weinig enerverende 1e helft kwam de wedstrijd in de 2e helft goed op gang. Mink van der Weerden maakte 6 minuten voor tijd de winnende goal, Rogier Hofman was de andere doelpuntenmaker. De slotfase was bloedstollend, omdat India 5 strafcorners na het eindsignaal kreeg. Lees hier het wedstrijdverslag.

’32 Rogier Hofman 1-0 (sc)
’38 Raghunath Vokkaliga 1-1 (sc)
’54 Mink van der Weerden 2-1 (sc)