OS Dag 7 (Dames): remise voor Oranje, Zuid-Korea uitgeschakeld

Op speeldag 7 van de Olympische Spelen liepen de Oranje Dames tegen het 1e puntverlies aan: ze speelden met 1-1 gelijk tegen Nieuw-Zeeland. Gevolgen heeft dat vooralsnog niet: Oranje blijft 1e in de poule. Nieuw-Zeeland bezet de 2e plaats. Ook Zuid-Korea – China eindigde in een remise (0-0). Daardoor is Zuid-Korea uitgeschakeld.

Nieuw-Zeeland – Nederland (A) 1-1 (0-1)

De Oranje Dames speelden met 1-1 gelijk tegen Nieuw-Zeeland. Maartje Paumen pushte de Oranje Dames net voor rust op voorsprong, maar die voorsprong gaf Nederland in de laatste minuten weg. Lees hier het wedstrijdverslag.

’27 Maartje Paumen 0-1 (sc)
’58 Kayla Whitelock 1-1

Zuid-Korea – China (A) 0-0 (0-0)

In het 1e kwart kwamen beide ploegen niet tot scoren. Zuid-Korea was met 2 strafcorners achter elkaar het dichtstbij, maar Chinese keepster Dongxiao Li zat er beide keren goed bij. Ondanks een aantal kansen voor Zuid-Korea en een enkele kans voor China geingen beide ploegen na het 2e kwart met de brilstand de rust in. In de 2e helft drongen de Chinese dames aan, maar ondanks een hele hoop strafcorners kwamen ze niet tot scoren. Eindstand: 0-0. Door het gelijkspel is Zuid-Korea uitgeschakeld en behoudt China de 4e plaats.