Splinternieuw tenue Oranje Heren en Dames

De Oranje Heren en Dames trappen dit weekend de Olympische Spelen af in een splinternieuw wedstrijdtenue. De Oranje thuistenues hebben een witte bovenkant gekregen. Mouwloos bij de dames, bij de heren wel met mouwen. Het uittenue is donkergrijs met oranje nummers. Het nieuwe tenue wordt de komende 4 jaar gebruikt door de Oranjeteams. 

Op Instagram wordt het nieuwe tenue fanatiek becommentarieerd. Van ‘leuk voor de verandering’ tot ‘super’ en ‘leuk bij de mannen, niet bij de vrouwen’ en juist andersom. Voor nu blijft het voor niet-Oranje-spelers even bij kijken, maar in de zomer van 2017 is het ook voor de rest van het land mogelijk het tenue aan te schaffen. Hoe, waar en hoe duur lees je tegen die tijd op Hockey.nl.

Sander de Wijn liet via social media weten blij te zijn met het uittenue:

sander de wijn uittenue
sander de wijn uittenue oranje

 

Lees meer


1 Reactie

  1. FrankVerweijen

    Zwart, donkerblauw, donkergroen en donkergrijs zijn verboden kleuren voor shirts en sokken. Spelers vallen in deze kleuren voor hun medespelers niet op. Het straalt ook weinig uit. Het nieuwe oranje shirt doet denken aan een shirt van een korfbalclub of een voetbalelftal dat mee doet aan een café competitie. Laat de commercie het niet voorschrijven. De meeste tenues worden ontworpen door modedesigners die nog nooit in het veld hebben gestaan. Hebben spelers en coaches hier hun zegje mogen doen. Het oranje shirt van het Nederlands elftal zou een merk moeten zijn. Deze shirts zijn dat niet.


Wat vind jij? Praat mee...