Testtoernooi op net geopende Olympische hockeyvelden

Op de nieuwe Olympische hockeylocatie, op het Deodoro Olympic Park in Rio, vindt tot en met 28 november een testtoernooi plaats. Op 20 november werd het Olympische stadion opgeleverd. Tijdens de Spelen komen er (tijdelijke) zitplaatsen bij, waardoor het straks ruimte biedt aan 8.000 hockeysupporters.

Op het Aquece test event strijden bij de vrouwen Paraguay, Peru, Barbados en Brazilië om de winst en bij de mannen gaat de strijd tussen Chili, Mexico, Trinidad & Tobago en Brazilië. Ook bij andere sporten vinden er testtoernooien plaats op de nieuwe Olympische locaties.

Keerpunt

Net voor de start van het testtoernooi opende burgemeester van Rio de Janeiro, Eduardo Paes, het stadion: ‘Hockey is nu nog niet zo’n bekende sport in Brazilië, maar de Olympische Spelen kan een keerpunt zijn voor deze sport in ons land’, zei hij.

Blauwe velden

De Olympische hockeylocatie heeft twee velden en één warming-up veldje. Het zijn blauwe velden en er wordt gespeeld met een gele bal, zodat het spel zo goed mogelijk zichtbaar is voor zowel het publiek op de tribunes als voor de televisie.

8.000 zitplaatsen

Rondom het hoofdveld zijn straks 8.000 zitplaatsen, waarvan er 2.500 permanent zijn. Het andere veld krijgt 5.000 tijdelijke zitplaatsen. Anders dan in Londen, waar het hockeystadion weer afgebroken werd na de Spelen, zal dit stadion blijven staan. Keeper van het Braziliaans elftal Thiago Bonfim: ‘Het is heel belangrijk voor onze sport om een hockeylocatie van dit niveau te hebben in Brazilië.’

CUqSNNaXAAArmRX.jpg-large

Wat vind jij? Praat mee...