Vooruitblik ARG-DUI (Heren): Kan Argentinië stunten in ½ finale?

Nummer 7 van de wereld Argentinië schopte het knap tot de halve finale en treft daarin Duitsland, de nummer 3 van de wereldranglijst. Om 17.00 uur gaat deze 1e halve finale van start, waarna Nederland het in de 2e halve finale om 22.00 uur opneemt tegen België. Kan Argentinië stunten tegen olympisch kampioen Duitsland? 

Argentinië werd in Londen 10e op de Olympische Spelen, en wist zich in 2008 helemaal niet te plaatsen. Een olympische medaille was nog nooit binnen handbereik: tot nu. Hoe anders is dat voor Duitsland. De Duitsers mogen dan 3e staan op de wereldranglijst: ze wonnen zowel in Londen (2012) als in Peking (2008) de gouden plak.

Los Leones zijn in Argentinië minder bekend dat het damesteam: Las Leonas. Heel Argentinië werd gisteren dan ook in rouw gedompeld na de 2-3 nederlaag van de Argentijnse dames tegen de Nederlandse dames. De mannen moeten nu de Argentijnse eer hoog houden op de Spelen.

Duitsland en Argentinië speelden ook al tegen elkaar in de poulefase. Die wedstrijd lijkt een voorbode voor een bijzonder spannende halve finale: het werd 4-4. Matias Rey leek de wedstrijd te beslissen 4 minuten voor tijd, maar zijn Duitse naamgenoot, Mathias Muller, schoot 8 seconden voor tijd nog de gelijkmaker binnen. En dat was niet de 1e keer dat Duitsland dat kunstje flikte dit toernooi..

Wist je dat?

Argentinië heeft van alle halve finalisten veruit de oudste selectie. Met een gemiddelde leeftijd van 30,1 jaar zijn de Zuid-Amerikanen ruim 5 jaar ouder dan de Duitse opponent (24,8 jaar gemiddeld). Die hoge leeftijd heeft het Argentijnse team te danken aan maar liefst 10 spelers die de 30 al hebben aangetikt, waarbij Juan Vivaldi met zijn 37-jaar de kroon spant. Duitsland telt slechts 1 speler die de 30 is gepasseerd. Moritz Fürste is met zijn 31 jaar de oudste Duitser op het toernooi.

Houd deze speler in de gaten bij Duitsland: Florian Fuchs

En doe dat vooral tot de állerlaatste seconde! En verder moet Argentinië natuurlijk de Duitse aanvoerder Moritz Fürste nooit uit het oog verliezen.

Houd deze speler in de gaten bij Argentinië: Lucas Vila 

Gonzalo Peillat was tot nu toe al 7 keer trefzeker uit de strafcorner voor de Argentijnen, maar let ook op Lucas Vila. De behendige aanvaller scoorde 2 keer tegen Nederland in de openingswedstrijd: 1 veldgoal en 1 goal uit een strafcorner.

Lucas Vila speelde tot 2010 bij HC Tilburg, samen met zijn broertje Matias Vila. Het 3e Vila-broertje Rodrigo Vila speelde bij Den Bosch, waar Lucas later ook ging hockeyen . De Vila’s zijn inmiddels niet meer op de Nederlandse velden te vinden.

 


Wat vind jij? Praat mee...