Wielerlegende Merckx moet kiezen tussen kleinzoon en België…

Eddy Merckx krijgt het donderdagavond zwaar te verduren wanneer hij naar de olympische hockeyfinale gaat kijken. Juicht hij voor zijn eigen België, of steunt hij kleinzoon Luca Masso die voor Argentinië speelt? Waar de 5-voudig Tour de France-winnaar nog het meeste van baalt, is dat hij niet aanwezig kan zijn in het stadion. Na een rugoperatie is Merckx de lange vlucht naar Rio verboden door zijn arts.

In eerste instantie zou Merckx de keuze tussen vaderland en familie niet hoeven maken, aangezien kleinzoon Masso tot nu toe alle wedstrijden als reserve vanaf de tribune heeft bekeken. De 2 blessures van Matías Rey en Matías Paredes hebben daar nu verandering in gebracht, waardoor Masso samen met Isidoro Ibarra voor de finale is toegevoegd aan de selectie.

Masso, die bij de Waterloo Ducks speelt, mag voor Argentinië uitkomen omdat hij een dubbel paspoort heeft. Moeder Sabrina Merckx komt uit België, vader Eduardo Masso is een Argentijnse oud-top-tennisser. Luca twijfelt niet aan zijn grootvader, en zegt tegen Sporza zeker te weten dat Eddy voor hem gaat juichen. Zo eenvoudig blijkt het toch niet te zijn. ‘Mijn hart is bij Luca. Maar ik ben natuurlijk een Belg. De beste moet winnen’, aldus een politiek correcte Merckx tegen Het Laatste Nieuws.

Lees ook


Wat vind jij? Praat mee...