Tarwe met walnoot, pijnboompitten en rozijnen

Tarwe met walnoot, pijnboompitten en rozijnen

Ingrediƫnten voor 4 personen: 160 gram (oer)tarwe (of farro of spelt), 75 gram walnoten, 75 gram pijnboompitten, 3 teentjes knoflook, 3 tl gedroogde (of verse) oregano, rijstolie (olijfolie is ook goed), 35 gram rozijnen, half (kruiden)bouillonblokje.

Voor sporten heb je energie nodig. Voor acute energie en een vol gevoel zijn eiwitten en snelle suikers goed; allemaal aanwezig in dit gerecht. Eet er niet te veel van, vlak voordat je gaat sporten! En neem er een lichte salade bij. Tarwe is voor sporters beter dan pasta. In pasta zitten arme koolhydraten en die worden snel omgezet in suiker, waardoor je energie krijgt, maar slechts voor korte tijd.

Het is lekkerder om de walnoten in dit gerecht vooraf te ontvliezen. Echt! Leg ze een paar minuten in kokend water en haal er met een scherp mesje in elk geval de donkerste stukjes vlies af. Het hoeft echt niet helemaal schoon te worden, hoor, maar een beetje scheelt al veel qua smaak. Maak de walnoten en de pijnboompitten klein in een keukenmachine of met een staafmixer, doe er de gedroogde (verse mag ook) oregano bij en maak het fijn. Bak deze mix aan in de olie.

Wel de rozijnen in kokend water. Kook de oertarwe (of spelt of farro) volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, samen met een half bouilllonblokje. Meng de tarwe met het noten-oreganomengsel en voeg de rozijnen toe.

Lees meer.


Wat vind jij? Praat mee...