Blessures teisteren EK-selectie Oranje Dames Zaal

Bondscoach Kristiaan Timman heeft zijn voorlopige selectie voor het EK Zaal voor vrouwen in Minsk bekendgemaakt. Gemakkelijk was dat niet. De definitieve samenstelling van de groep die in het laatste weekend van januari op jacht gaat naar de Europese titel laat vanwege enkele blessuregevallen nog een week op zich wachten.

Liefst vier speelsters uit de trainingsgroep van Oranje kampen al een tijdje met fysiek ongemak. Het gaat om Mila Muyselaar (voet), Fay van der Elst (schouder), Noor de Baat (rug) en Miloe Jaeger (lies). Laatstgenoemde kan niet voluit meetrainen en heeft vooral behoefte aan rust, zodat het EK voor haar te vroeg komt. Zij behoort zodoende tot de afvallers. Rond de inzetbaarheid van de andere drie geblesseerde speelsters hangen nog grote vraagtekens.

Ook Anna de Geus, Jaegers ploeggenote bij SCHC, en Nina van der Marel (hdm) behoren niet meer tot de Oranje-zaalselectie. De Geus en Jaeger (indien fit genoeg) kunnen later deze maand aansluiten bij Jong Oranje dat in Zuid-Afrika op trainingsstage gaat.

Heerbaart van de partij

Van de drie keepers in de trainingsgroep van Timman is Karlijn Adank (Laren) afgevallen voor de EK-selectie. De Oranje Dames gaan dus met de ervaren Julia Remmerswaal (hdm) en Alexandra Heerbaart (SCHC) richting Minsk.

Heerbaart sloot eind december aan bij de groep, nadat duidelijk was geworden dat ze dit jaar bij de Oranje Dames géén rol van betekenis zou spelen in de FIH Pro League. Voor dat toernooi is ze wel aangewezen als reservekeeper.

Bondscoach Timman hakt volgende week een knoop door over zijn definitieve EK-selectie. Hij moet dan een streep zetten door de namen van twee van de twaalf veldspeelsters. Op dit moment is dus nog allerminst zeker of Oranje met de sterkst mogelijke ploeg naar Minsk kan afreizen.

Druk programma

De Oranje Dames Zaal speelden de voorbije weken oefenwedstrijden tegen Jongens A1 van Laren (10-9 zege), Mönchengladbach (23-0), Crefelder HTC (10-4) en het fysiek sterke Jongens A1 van Rood-Wit (12-6).

Deze week werkt Oranje behalve drie trainingen nog een oefenwedstrijd in Duitsland af tegen Düsseldorfer HC. Volgende week staan er duels met België, Kampong Dames 1 en Kampong JA1 op het programma. Op maandag 20 januari reist de ploeg naar Minsk, waar het in de aanloop naar het EK op 24 januari nóg een keer tegen België oefent.

Voorlopige EK-selectie Oranje Dames Zaal

Nr. Naam Club 
2. Julia Remmerswaal (k) hdm
4. Alexandra Heerbaart (k) SCHC
5. Suzanne Homma SCHC
6. Gabrielle Mosch Kampong
7. Lieke van Wijk Hurley
8. Donja Zwinkels Oranje-Rood
11. Mila Muyselaar Laren
12. Mascha Sterk hdm
13. Fay van der Elst hdm
14. Noor de Baat Amsterdam
15. Elin van Erk Laren
16. Margot van Hecking Colenbrander hdm
18. Lisa Post Oranje-Rood
19. Lisanne de Lange Laren

2 Reacties

  1. LiesbethZegers

    Ik heb nog ervaren talenten zien spelen in Almere die zeker van toegevoegde waarde zullen en kunnen zijn.

  2. stekel

    mss goed om het tweede deel vh seizoen eens statistieken van geblesseerde spelers/speelsters bij te gaan houden en naast de belasting/wedstrijd programma te houden. benieuwd wat dat oplevert


Wat vind jij? Praat mee...