EK Zaal: Oranje moet genoegen nemen met zilver

De Wit-Russische dames hebben beslag gelegd op het brons tijdens het Europees kampioenschap zaalhockey in Praag. Zij versloegen gastland Tsjechië in de kleine finale. 

Voor Polen en Rusland valt het doek in de A-groep. Zij eindigen als nummer 8 en 7 en degraderen naar het Europese B-niveau. Nederland speelde in de finale gelijk tegen Duitsland. De oosterburen gingen na het nemen van shoot-outs met de beker naar huis.

Datum Tijd # Wedstrijd
21/1 10:00 17 Oekraïne – Polen 3-1
11:10 18 Zwitserland – Rusland 2-2
13:00 19 Wit-Rusland – Tsjechië 5-3
14:30 20 Duitsland – Nederland 1-1 Duitsland wint na shoot-outs

11 Reacties

 1. robvisser

  Het kon natuurlijk beide kanten op, maar ergens voelde je wel dat het de kant van Duitsland zou opvallen. Nederland heeft gewoon niet goed genoeg gespeeld en het was allerminst overtuigend wat ze hebben laten zien. Nu drie wedstrijden op rij van de dames gezien en ik vind het niveau niet indrukwekkend, als ik eerlijk ben. In de verste verte kan het niveau niet tippen aan de positie die de dames van het hockey in de buitenlucht zich hebben verworven. Misschien is dat ook niet realistisch, maar ik vind dit echt te weinig voor een land als Nederland.

  1. marijeknuvers

   Zo moet je het niet zien. Het is om te trainen en om ervaring op te doen voor jonge speelsters met potentie voor het échte oranje (lees veld)............ Doelstelling wel gehaald lijkt me. Naar vermogen goed toernooi gespeeld. Het niet serieus nemen van het zaalhockey is doodzonde, maar daar gaan wij niet over.

  2. robvisser

   @Knuufke Ja, ik vind het een totaal verkeerde insteek. Je staat er wel namens je land en dan moet je eigenlijk de beste speelsters opstellen. Het getuigt van arrogantie van de KNHB om dit als een kweekvijver te zien en ik vraag me af of dit ook realistisch is, gezien de enorme verschillen die er nu eenmaal zijn met spelen op het veld. Het nodigt in ieder geval niet uit om hier als kijker nog veel aandacht aan te besteden, deze wetenschap. Sowieso is het een lastig format, zaalhockey. Op het veld komt alles veel beter uit de verf. Niettemin goed om het een keer te zien.

 2. ton-goderie

  Zo indrukwekkend is het ook weer niet wat Oranje het afgelopen jaar op het veld heeft laten zien. Veld-en zaalhockey met elkaar vergelijken is het verhaal van appels en peren. Petje af voor Marieke D.voor wat ze jaar in jaar uit steeds weer -tegen de stroom in-voor elkaar krijgt.

  1. ton-goderie

   -tegen de stroom in-op eigen kracht voor elkaar krijgt ! Klasse.

  2. robvisser

   Pardon? Veel beter kon het niet hoor, wat de dames op het veld hebben laten zien. Alles goud wat er blonk. Of wil je nog een ander eremetaal in het leven roepen?

  3. lynnBosman

   Niet indrukwekkend? Natuurlijk moet het verjongde Oranje de tijd krijgen om op te kunnen bouwen. Hoog, v As, Paumen, Bos, Sombrork lieten een hele erfenis na. Het is nog niet fantastisch, maar ontzettend veel talent en kwaliteit. De beste veldspeelsters zijn op stage. En dat laatste heeft gevolgen, want enkele van die veldspeelsters zijn toppers in de zaal: Vd Assem, Hulsen, Matla, Leurink.. Dit verjongde zaalteam is leuk, maar mist ervaring en toch ook kwaliteit. Daarnaast verbaasde het me hoe slordig balverlies v Nes en Muyselaar leden na de openingstreffer. Ik vind Mosch wel positief opvallen. De vergelijking met Hollie Webb begreep ik wel.

 3. marijeknuvers

  Ik ben onduidelijk door de cynische ondertoon. Inderdaad petje af voor de coach en erg jammer dat er door de bond niet serieus naar het zaalhockey gekeken wordt. Precies: zaalhockey is een heel ander en erg leuk spelletje en géén variant ten dienste van het veld.

 4. Derrick Bijker

  Het zou Dijkstra sieren als ze zou opzeggen. Een bond die een serieus onderdeel van de hockeysport zo benadert, verdient geen klasse coach als Dijkstra!

  1. robvisser

   Daar zit wel wat in. Op deze manier is Nederland geen reclame voor het hockey en dat doet toch wel wat afbreuk aan het imago van Nederland hockeyland.

 5. ton-goderie

  Hoezo Pardon ? Het is niet altijd goud wat er blinkt ! Lijkt me kortzichtig om alleen op resultaten af te gaan, maar ook naar spelvreugde, creativiteit en dominantie te kijken. Op die gebieden kan het echt wel beter.


Wat vind jij? Praat mee...