De Spelregelvraag: Struikelpartij of overtreding?

We blijven nog even bij het WK zaalhockey in Pretoria met deze spelregelvraag. We kijken naar een fragment uit het pouleduel tussen de gouden Oranje zaalvrouwen en Nieuw-Zeeland.

Technicus Eva van ’t Hoog is aan de bal en struikelt op de kop van de cirkel. Onze vraag: zie jij hier een overtreding in? Zo ja, welke?


11 Reacties

  1. Carola van Rooij

    De verdedigster houdt bewust af met haar stick. Het gebeurt buiten de cirkel en de aanvalster was niet in scoringspositie. Maatregel: strafcorner plus gele kaart voor de verdedigster.Denk ik🤔

  2. roland-kalb

    afhouden met linkervoet speelster Nederland. Ze tikt met haar linkervoet tegen stick tegenstandster.

  3. robtushuizen

    Geen overtreding: ze loopt tegen de stick aan; verdedigster heeft stick al op de grond en maakt geen beweging naar de speelster toe

    1. Eelco Houwink

      Je ziet toch duidelijk dat ze wel een beweging maakt met de stick in een poging de bal te spelen, er niet bij komt maar wel de voet meeneemt.

  4. BramFransen

    Bal wordt gemist door verdedigster. Deze ligt ook (wat ook niet mag). Dus ik zou hier een corner geven en een gele kaart voor de verdedigster.

  5. robvalentijn

    Volgens mij 'liggend spelen' beide handen, waarvan slechts 1 aan de stick, en beide voeten raken de grond

  6. bartherklots

    Een ongelukkige verdedigingsfout, wat wel zou moeten resulteren in een strafcorner.

  7. ewoutwajer

    Ja, de verdedigster neemt te veel risico en zou, als ze de bal zou spelen, ook liggend spelen. De aanvalster valt over haar eigen voeten. Maar voor mij is het buiten de cirkel, opzettelijk, dus een strafcorner. Geen persoonlijke straf.

  8. mulderar

    Verdediger probeert liggend de bal te pakken. Strafcorner

  9. walter-driehuis

    Teveel steenpunten voor de verdediger..

  10. lenny-baker

    Wanhoopspoging van verdedigster om dmv liggend spelen de inleverbal te compenseren, waardoor de aanvalster over haar stick valt. In ieder geval een strafcorner, kaart groen.


Wat vind jij? Praat mee...