Dijkstra en Van der Struijk bondscoaches Nederlandse zaalteams

De Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB) heeft Marieke Dijkstra benoemd als bondscoach van het Nederlands Elftal Dames Zaal. Michiel van der Struijk is benoemd als bondscoach van het Nederlands Elftal Heren Zaal.

Beide bondscoaches waren eerder in diverse functies actief bij de KNHB. Oud-zaalinternational Marieke Dijkstra werd in de zaal als bondscoach zowel Europees Kampioen (2016) als Wereldkampioen (2015). Assistent van Dijkstra is Jisse Waasdorp.

Dijkstra en Waasdorp stonden de afgelopen twee jaar al samen aan het roer bij het Nederlands Elftal Dames Zaal. Regerend Europees en wereldkampioen Oranje Dames Zaal strijdt tussen 7 en 11 februari om de wereldtitel in de Duitse Max-Schmeling-Halle. Zie hier voor het trainingsschema.

Michiel van der Struijk, de opvolger van Christian Kurtz, was als coach bij diverse nationale jeugdteams betrokken en is op dit moment bondscoach van Nederlands Jongens B. Oud-zaalinternational Robert Tigges is benoemd als assistent van Van der Struijk. Tot en met afgelopen zomer was Tigges als interim assistent-bondscoach verbonden aan Nederlands Jongens A.

Opvallend is dat titelhouder Oranje Heren, de mondiale nummer 3, niet geplaatst is voor het WK. De Nederlandse mannen liepen volgens het FIH-reglement kwalificatie voor het WK mis, omdat zij tijdens het EK Indoor in Praag teleurstellend zevende werden en daarmee degradeerden uit de A-divisie.


Wat vind jij? Praat mee...