EK Zaal 2020 in Minsk (dames) en Krefeld (heren)

Het Europees Kampioenschap Zaalhockey wordt in 2020 gehouden in Minsk (dames) en Krefeld (heren) heeft de Europese hockeybond EHF zojuist bekend gemaakt. Oranje is er, nadat de heren afgelopen winter promoveerden vanuit de B-groep, bij beide toernooien bij. 

In Minsk werden de Oranje Dames Zaal in 2016 nog Europees kampioen. Het toernooi werd daar toen voor het eerst georganiseerd. Vier jaar later is HC Minsk dus opnieuw gastheer. Voorzitter van de Wit-Russische hockeybond Aliaksandr Yakimenka: ‘We zijn er trots op dat Minsk weer host is van een Europees toernooi. Voor het Wit-Russische hockey is het een mooie kans om onze sport te promoten en we zijn ervan overtuigd dat we een geweldig event weg gaan zetten in 2020.’

De Oranje Dames Zaal werden in 2016 Europees kampioen, maar de Oranje Heren degradeerden dat jaar op het EK pijnlijk naar de B-groep. Daaruit promoveerden ze afgelopen winter echter direct weer terug, waardoor ze in 2020 weer op het EK in het Duitse Krefeld zullen uitkomen.

 


3 Reacties

 1. Derrick Bijker

  Jammer dat de KNHB niet de moeite neemt om het zaalhockey in Nederland verder te promoten en een EK in eigen land organiseert!

  1. henkpeters

   Of het WK. zijn meer dan genoeg liefhdbbers voor

  2. vostammer

   Inderdaad. Zo zijn we in het voetbal ook voorbijgelopen. Bij een slechte winter zaten de Nederlandse sporters thuis uit te rusten, terwijl de rest van Europa dan de hal induikt.


Wat vind jij? Praat mee...