Geen Kerstholt en Krekelaar in trainingsgroep WK Zaal

Bondscoach Kristiaan Timman heeft zijn trainingsgroep in voorbereiding op het WK Zaal verder vormgegeven. De huidige trainingsgroep bevat achttien speelsters, onder wie elf internationals die begin deze maand het EK speelden. Zij gaan toewerken naar het wereldkampioenschap, dat van 5 tot en met 11 februari in het Zuid-Afrikaanse Pretoria plaatsvindt.

Van de groep speelsters die na het EK in Hamburg de eerste fase van de WK-voorbereiding begonnen, maken Romée Corver (Hurley), keepers Daniëlle Bakker (Laren) en Kiki Gunneman (Pinoké), Pleun van der Plas (Den Bosch), Floor de Haan (Amsterdam), Eva van ’t Hoog (HDM) en Maria Steensma (Pinoké) nog steeds deel uit van de groep.

Anke Sanders (HDM), Maartje Krekelaar, Teuntje de Wit (beiden Den Bosch), Elzemiek Zandee (SCHC), Maxime Kerstholt (Pinoké) en Emma van Santbrink (Rotterdam) trainden ook mee de afgelopen twee weken, maar hebben de voorlaatste selectieronde niet overleefd.

Remmerswaal ontbreekt

De twaalf internationals die begin december op het EK in Hamburg actief waren, hadden de afgelopen weken vrij en stromen nu weer in. Van hen maakt alleen keeper Julia Remmerswaal geen deel uit van de groep. De goalie van HDM sluit aan bij de Oranje Dames van bondscoach Paul van Ass, die half januari naar Zuid-Afrika vliegen voor een oefenstage.

Trainingsgroep Oranje Dames Zaal

Speelster Club
Noor de Baat Amsterdam
Daniëlle Bakker (k) Laren
Mabel Brands Kampong
Tessa Clasener HDM
Romée Corver Hurley
Elin van Erk Pinoké
Anna de Geus SCHC
Kiki Gunneman (k) Pinoké
Floor de Haan Amsterdam
Alexandra Heerbaart (k) SCHC
Laura van Heugten Hurley
Eva van ’t Hoog HDM
Pam Imhof Kampong
Gabrielle Mosch Amsterdam
Pleun van der Plas Den Bosch
Maria Steensma Pinoké
Lieke van Wijk Pinoké
Donja Zwinkels Tilburg

 


Wat vind jij? Praat mee...