Kristiaan Timman nieuwe bondscoach Oranje Dames Zaal

Kristiaan Timman is benoemd tot bondscoach van de Oranje Dames Zaal. De 39-jarige Timman volgt Marieke Dijkstra op, die begin dit jaar werd benoemd als bondscoach van de Oranje Heren Zaal. Zowel Timman als Dijkstra bereidt zich samen met de nationale zaalteams voor op het EK Zaalhockey dat begin 2020 in Minsk (Wit-Rusland, dames) en Berlijn (Duitsland, heren) gespeeld wordt.

Timman was als speler actief voor zowel Hurley als Amsterdam. Met Amsterdam werd hij op het veld en in de zaal meerdere keren kampioen van Nederland. Ook internationaal speelde Timman op het veld en in de zaal: hij speelde vier veldinterlands en vertegenwoordigde Nederland in de zaal onder andere op het EK in 2010 en het WK in 2011.

Diverse rollen

De afgelopen jaren vervulde Timman diverse rollen bij Amsterdam en Hurley. Zo werd hij als coach met Amsterdam Dames 1 in 2016-2017 in de zaal Nederlands kampioen en is hij inmiddels drie jaar assistent-trainer/coach bij de mannen van Hurley.


11 Reacties

 1. mark-j

  Ofschoon ik absoluut de capaciteiten op enige wijze NIET tekort wil doen van Kristiaan Timman is dit de zoveelste trainer uit het " Bosgebied" bij de Nederlandse selecties .En zo worden de spelers ook weer uit het Bosgebied de selecties in gepraat en wordt elkaar zeker weer niet afgevallen bij mindere prestaties ........... Wanneer houdt dat Amsterdamse kliekje eens op en wordt er ook naar andere trainers/sters/spelers/speelsters gekeken ?

  1. jobe

   Hockey Nederland is van dat kliekje. Maar je kunt er iets aan doen hoor. Algemene ledenvergadering. Lekker een keer massaal komen en de boel op z'n kop zetten.

  2. de-leermeester

   Trainers die niet uit 'Holland' kwamen (S.Marijne/H.Kruis/B.Wentiek) werden direct tot op hun veters afgebrand. Er zijn elders in 'Nederland ook zeer goede, bekwame trainers !!

  3. Boearco

   Dat houdt nooit op. Op de alv zijn de leden een soort van klapvee.

 2. coachdevries

  grappig.. ik heb de laatste jaren ook echt een hoop coaches van clubs uit oa. Utrecht, Den Haag, Bilthoven, Almere, Groningen, en Rotterdam bij de Nederlandse selectieteams zien aansluiten!!

  1. AvA

   Wat dacht je van Den Bosch en Hgc bij de meiden. Het overgrote deel van Ned meiden kimt van HDM/DB etc omdat de coaches daar vandaan komen. Accepteer gewoon dat het nooit maximaal is. Hockey blijft een amateursport.

 3. gaston-orozco

  voldoende gekwalificeerd. hij heeft een goed netwerk. dat is essentieel als je ambitieus bent. zo werkt het in de echte wereld. naïef om anders te geloven.

 4. milko

  Ib

 5. MIck

  De eerste 2 reacties zijn wel van een heerlijk Calimero niveau.

 6. milko

  Veel zaal kennis zit in het Amsterdamse bos bij met name Ahbc doordat veel succesvolle zaal teams trainers en coaches en spelers de afgelopen 15 jaar kennis hebben gedeeld en successen hebben gedeeld op Nk EK en Wk met oa Tiggers Rohof Timman Alyson etc Logisch dat deze top spelers trainers coaches dan bij Ned teams betrokken worden en kennis doorgeven


Wat vind jij? Praat mee...