Mila Muyselaar en Noor de Baat op tijd fit voor EK Zaal

Bondscoach Kristiaan Timman heeft zijn selectie voor het EK Zaal in Minsk eindelijk rond. Fay van der Elst (hdm) en Suzanne Homma (SCHC) hebben de definitieve groep niet gehaald en zijn de laatste twee afvallers. Vorige week vielen Milou Jaeger, Anna de Geus, Nina van der Marel en keeper Karlijn Adank al buiten de groep.

De definitieve EK-selectie van bondscoach Kristiaan Timman herbergt met Margot van Hecking Colenbrander en Mascha Sterk twee toernooidebutanten. De teamgenoten van hdm mogen zich verheugen op hun eerste toptoernooi met Oranje. Inclusief keeper Julia Remmerswaal levert hdm drie van de twaalf selectiespeelsters, evenveel als Laren. Die club is vertegenwoordigd met Elin van Erk, Lisanne de Lange en Mila Muyselaar.

Opgelucht

Met name Muyselaar en Noor de Baat (Amsterdam) zullen opgelucht zijn dat ze de EK-selectie hebben gehaald. Beide speelsters verkeerden vanwege blessureleed lange tijd in onzekerheid over hun deelname aan het toernooi in Minsk. Muyselaar had last van een voetblessure, terwijl De Baat kampte met een pijnlijke rug. De twee zijn echter net op tijd hersteld en vormen zo een welkome impuls voor de ploeg van Timman.

De Baat is met haar negentien jaar de jongste van alle Nederlandse EK-speelsters, terwijl Donja Zwinkels (30, Oranje-Rood) en Muyselaar (27) voor de meeste ervaring zorgen. De Oranje Dames werken deze week nog trainingen en oefenwedstrijden in eigen land af en reizen volgende week maandag naar Minsk. Daar staat op vrijdag 24 januari de eerste van drie groepswedstrijden op het menu: tegen Zwitserland.

EK-selectie Oranje Dames Zaal

Nr. Naam Club 
1. Alexandra Heerbaart (k) SCHC
3. Gabrielle Mosch Kampong
4. Lieke van Wijk Hurley
5. Donja Zwinkels Oranje-Rood
8. Mila Muyselaar (c) Laren
9. Mascha Sterk hdm
12. Noor de Baat Amsterdam
13. Julia Remmerswaal (k) hdm
15. Elin van Erk Laren
16. Margot van Hecking Colenbrander hdm
18. Lisa Post Oranje-Rood
19. Lisanne de Lange Laren

Wat vind jij? Praat mee...