Oranje Dames Zaal met vijf debutanten naar EK in Hamburg

Kristiaan Timman, bondscoach van de Oranje Dames Zaal, heeft zijn selectie voor het aanstaande EK bekendgemaakt. De strijd om de Europese titel voor vrouwen vindt van 7 tot en met 10 december in Hamburg plaats.

De twaalfkoppige groep van Timman bevat vijf speelsters die nog niet eerder op een titeltoernooi in de zaal in actie kwamen: Pam Imhof, Mabel Brands (beiden Kampong), Laura van Heugten (Hurley, foto), Anna de Geus (SCHC) en Tessa Clasener (HDM).

Keepster Alexandra Heerbaart (28), Donja Zwinkels (33) en Lieke van Wijk (29) zijn de drie meest ervaren speelsters in de EK-selectie. Heerbaart maakt zich op voor haar zevende eindtoernooi, Zwinkels speelde er al vijf en Van Wijk vier. Zij zijn de drie oudste speelsters in de selectie, die een gemiddelde leeftijd heeft van 26 jaar.

Pam Imhof, één van de vijf nieuwe gezichten in de toernooiselectie van de Oranje Dames Zaal. Foto: Willem Vernes

Carmel Bosch (Bloemendaal), Anke Sanders (HDM), keepster Kiki Gunneman (Pinoké) en Pleun van der Plas (Den Bosch) maakten de afgelopen weken deel uit van de trainingsgroep, maar behoren niet tot de definitieve EK-groep. Van der Plas (Den Bosch) is door Timman aangewezen als reserve voor het toernooi.

Nog geen aanvoerder bekend

Timman wijst de komende dagen nog een aanvoerder aan en hakt dan ook een knoop door over hoe de rolverdeling tussen Alexandra Heerbaart en Julia Remmerswaal wordt. Eerstgenoemde was de voorbije titeltoernooien in de zaal telkens de onbetwiste nummer één onder de lat bij Oranje.

Oranje speelt aanstaande vrijdag en zaterdag in België nog twee oefenwedstrijden tegen de Belgische nationale ploeg voordat het op maandag naar Hamburg reist. Daar gaat de ploeg proberen voor het eerst sinds 2016 weer Europees kampioen te worden.

De Oranje-selectie voor het EK Zaal in Hamburg

Speelster Leeftijd Club* EK’s/WK’s
Donja Zwinkels 33 Tilburg 5
Lieke van Wijk 29 Pinoké 4
Alexandra Heerbaart (k) 28 SCHC 6
Julia Remmerswaal (k) 27 HDM 2
Elin van Erk 26 Pinoké 3
Gabrielle Mosch 22 Amsterdam 3
Noor de Baat 22 Amsterdam 2
Pam Imhof 26 Kampong 0
Tessa Clasener 26 HDM 0
Laura van Heugten 27 Hurley 0
Anna de Geus 23 SCHC 0
Mabel Brands 24 Kampong 0


* club waarvoor de speelster uitkomt in het veldseizoen; de zaalselecties in de Hoofdklasse zijn nog niet bekend


Wat vind jij? Praat mee...