Oranje Dames Zaal moeten snel door: om 19.30 1/2 finale Oekraïne

De Oranje Dames Zaal speelden gisteren als eerste hun laatste poule-wedstrijd. Dat ze vandaag pas in de laatste kwartfinale in actie kwamen was verrassend. Nog meer verrassend is het misschien wel dat ze nu zijn ingedeeld in juist de éérste halve finale: om 19.30 tegen Oekraïne. Amper vier uur na het einde hun kwartfinale tegen Tsjechië (14.30). 

Erin geluisd door de Duitsers? Willen ze het regerend wereldkampioen Nederland zo moeilijk mogelijk maken? Dat gerucht klonk al, maar het heeft te maken met de tv-uitzending. Van tevoren was het al duidelijk: wanneer Duitsland zich plaatst voor de halve finale, wordt die om 21.00 uur gespeeld en uitgezonden op de Duitse televisie. Al blijft dan wel de vraag: waarom Nederland, de regerend wereldkampioen, pas om half 3 de kwartfinale laten spelen?

De Oranje Dames hebben daar nu het nadeel van en moeten zo snel mogelijk herstellen om zich weer op te laden voor de halve finale. Daarom werden er na de kwartfinale geen interviews gegeven. De halve finale Nederland – Oekraïne is om 19.30 hier live te zien. 

Elin van Erk en Lieke van Wijk juichen. Foto: Willem Vernes


1 Reactie

  1. Derrick Bijker

    Tja, het blijven Duitsers. Alles is geoorloofd om te winnen.......


Wat vind jij? Praat mee...