Deze speelsters vormen de Oranje Dames op het WK Zaal

Bondscoach Marieke Dijkstra heeft de selectie voor de Oranje Dames Zaal bekend gemaakt. Deze speelsters komen in actie op het WK Zaal in Berlijn, van 7 tot en met 11 februari. 

Ten opzichte van de EK-selectie – Oranje behaalde daar twee weken geleden de zilveren medaille – zijn er een aantal wijzigingen. Zo zijn ervaren zaalrotten Kiki van Wijk en Lieke van Wijk er weer bij. Nieuwelingen Felice Albers, Anke van de Goudoever, Imme van der Hoek, Renee van Laarhoven en Lisa Post speelden wel het EK, maar niet dit WK. Voor Noor de Baat, Fabienne Roosen en Karlijn Adank is het juist omgekeerd: zij speelden geen EK, maar komen nu wel op het WK in actie.

Selectie

Karlijn Adank (K) Laren
Noor de Baat Amsterdam
Elin van Erk Laren
Alexandra Heerbaart (K) Kampong
Gabrielle Mosch Kampong
Mila Muyselaar hdm
Pien van Nes hdm
Fabienne Roosen Laren
Marijn Veen Amsterdam
Kiki van Wijk Kampong
Lieke van Wijk Laren
Donja Zwinkels Oranje-Rood

WK Zaal

Nederland, op dit moment nummer 1 van de wereldranglijst, is ingedeeld in poule A met Wit-Rusland, Polen, Zwitserland, Kazachstan en de Verenigde Staten. Op woensdag 7 februari speelt Nederland om 10:10 uur hun eerste wedstrijd tegen Zwitserland. Het complete wedstrijdschema kun je hier vinden


1 Reactie

  1. parkiet

    Waarom is Imme van de Hoek niet geselecteerd? De zogenaamde ervaren speelster lieten het in de EK finale afweten. Is dit aan de toekomst bouwen?!!!!


Wat vind jij? Praat mee...