Trainingsgroep Oranje Dames Zaal: jong met ervaren krachten

Lieke van Wijk (Laren), Donja Zwinkels (Oranje-Rood), Pien van Nes (hdm), Mila Muyselaar (hdm), Kiki van Wijk en Alexandra Heerbaart (Kampong) zijn de ervaren krachten in de verder jonge trainingsgroep van de Oranje Dames Zaal, die bondscoach Marieke Dijkstra bekend heeft gemaakt. De Oranje Dames bereiden zich voor het op EK in Praag en het WK in Berlijn.

Dijkstra trainde de afgelopen weken reeds met een grotere trainingsgroep, die nu in de voorbereiding op de grote toernooien is teruggebracht naar zestien speelsters. Dijkstra gaf al eerder aan het selectiebeleid voor de zaal sinds dit jaar is aangepast. De selectie bestaat hoofdzakelijk uit speelsters die op het veld uitkomen voor Jong Oranje. Door de extra zaaltraining met Oranje wil de hockeybond voor de speelsters de overstap naar het grote Oranje vergemakkelijken.

Lieke van Wijk (24), Donja Zwinkels (28), Pien van Nes (27), Mila Muyselaar (25), Kiki van Wijk en Alexandra Heerbaart zijn de Jong Oranje al een tijd ontgroeid, maar kunnen bogen op een rijke ervaring als zaalinternational. Lieke van Wijk en Van Nes hebben beiden ook nog eens een uitstekende corner.

De Oranje Dames verdedigen 19-21 januari 2018 op EK in Praag hun Europese titel. Van 7-11 februari nemen de dames deel aan het WK in Berlijn.

Zaalselectie Oranje Dames

De volledige selectie van de Oranje Dames ziet er als volgt uit:

Trainingsgroep Oranje Dames Zaal
Naam Club
Karlijn Adank (K) Laren
Felice Albers Amsterdam
Noor de Baat Amsterdam
Elin van Erk Laren
Anke van Goudoever (K) HGC
Alexandra Heerbaart (K) Kampong
Imme van der Hoek Den Bosch
Renee van Laarhoven Kampong
Gabrielle Mosch Kampong
Mila Muyselaar hdm
Pien van Nes hdm
Lisa Post Oranje-Rood
Fabienne Roosen Laren
Marijn Veen Amsterdam
Kiki van Wijk Kampong
Lieke van Wijk Laren
Donja Zwinkels Oranje-Rood

 


Wat vind jij? Praat mee...