WK Zaal Dag 5: Duitsland grijpt naast de dubbel: Oostenrijk wint

Oranje greep naast het goud in de finale van het WK Zaal. Duitsland was in de eindstrijd met 1-2 te sterk. Het lukte de Duitsers echter niet de dubbel te pakken in eigen land. Oostenrijk won bij de heren, na shoot-outs. 

Duitsland – Oostenrijk 3-3 (2-3 SO)

De Duitse heren grepen in de finale naast het goud. Het thuisland kwam nog wel op 3-1 voorsprong, maar Oostenrijk kwam terug en in de laatste minuut bracht een strafcorner van Michel Körper de ploegen op gelijke hoogte. De Duitse Christopher Ruhr, topscorer van het toernooi, miste een shoot-out. Ook ervaren rot Tobias Hauke verloor de bal. Dat betekende de winst voor Oostenrijk, in het hol van de leeuw.

Nederland – Duitsland 1-2

Het is de Oranje Dames Zaal niet gelukt hun wereldtitel te prolongeren. In de finale won een sterk spelend Duitsland met 1-2. Lees hier het wedstrijdverslag.

Finale Dames (Nederland – Duitsland):

Iran bronzen plak bij de heren

Iran heeft de bronzen plak behaald bij de Heren. In de troostfinale was de ploeg met 5-0 te sterk voor Australië. Op het vorige WK werd Iran nog vierde, nu hebben ze wel een medaille te pakken.

Wit-Rusland pakt brons

Wit-Rusland is er in de troostfinale, gefloten door Nederlandse scheidsrechter Claire Druijts, op het WK vandoor gegaan met het brons. Het was geen beste wedstrijd, beiden ploegen oogden vermoeid. Het lukte Belarus niet om uit te lopen, waardoor het tot het eind spannend bleef. De Wit-Russen trokken de winst uiteindelijk wel over de streep en vierden dat uitbundig. Nederlandse coach Herman Kruis ging op de schouders.

Finale Nederland – Duitsland 13.30 

 

Programma Dames

11/2 10:30 Oekraïne – Wit-Rusland 3e/4e plaats 1-2
13:30 Nederland – Duitsland Finale 1-2

Programma Heren

11/2 12:00 Iran – Australië 3e/4e plaats 4-0
15:00 Duitsland – Oostenrijk Finale 3-3 (2-3 SO)

Reacties op dit bericht zijn gesloten.