Keetels bereikt magische grens van honderd interlands

Marloes Keetels heeft woensdagavond een mooie mijlpaal in haar hockeyloopbaan bereikt. De 24-jarige aanvoerder van de Oranje Dames speelt in de halve finale van het EK tegen Engeland haar honderdste interland.

52 voorgangers

Keetels is de 53ste speelster in de Oranje-historie met minstens honderd interlands achter haar naam. In de huidige EK-selectie van bondscoach Alyson Annan is ze na Kelly Jonker (130 interlands), Caia van Maasakker (132), Margot van Geffen (139), Lidewij Welten (158) en Carlien Dirkse van den Heuvel (173) het zesde lid van de Club van Honderd.

Eerste interland

Keetels speelde de eerste van haar honderd interlands op 2 februari 2013, toen Oranje op stage was in Kaapstad en tegen Australië oefende (2-2). Op die dag droegen ook Maria Verschoor, Charlotte Vega, Xan de Waard en Malou Pheninckx voor het eerst het shirt van het grote Oranje. Na de voorgaande 99 duels met het Nederlands elftal staan er negen goals achter haar naam. Saillant detail: Oranje won al haar negen wedstrijden waarin de naam van Keetels op het scoreformulier stond.

Puike start interlandloopbaan

Keetels kende in cijfermatig opzicht een uitstekende start van haar interlandloopbaan. Ze bleef in haar eerste 32 (!) interlands ongeslagen (W27 G5) en stapte pas in haar 33ste wedstrijd met Oranje voor het eerst als verliezer van het veld: 1-2 tegen Argentinië. Sowieso weet Keetels nauwelijks wat verliezen is. Van haar 99 interlands vóór vanavond won ze er 78, tegen dertien gelijke spelen en maar acht nederlagen.

Favoriete tegenstander

Keetels kwam met Oranje het vaakst uit tegen Duitsland, de ploeg die de Oranje Dames in het verloop van het toernooi nog kunnen treffen. Ze stond dertien keer tegenover onze oosterburen (één doelpunt) en bleef in al die duels ongeslagen (W10 G3). In totaal stond Keetels in haar interlanddloopbaan tegenover achttien verschillende tegenstanders. Ze verloor het vaakst van België en Argentinië (elk drie keer) en behaalde de meeste overwinningen tegen Duitsland (tien), Nieuw-Zeeland en Australië (elk negen).


Wat vind jij? Praat mee...