Alleen Welten en De Waard maken nog kans op Hockey Stars Award

Wereldhockeybond FIH heeft de top drie per categorie bekend gemaakt voor de Hockey Stars Awards. Van de negen Oranje speelsters en spelers die genomineerd waren zien we er nog maar twee terug in de top drie. Lidewij Welten (Player of the Year) en Xan de Waard (Rising Star of the Year) maken nog kans. De winnaars worden 5 februari bekend gemaakt.

Aanvankelijk waren Welten, Veenendaal (Goalkeeper of the year), Nunnink, De Waard en Matla (Rising Star of the Year) bij de dames genomineerd. Daarvan hebben Welten en De Waard voldoende stemmen gekregen om in de top drie te eindigen. Bij de heren gingen Bakker en Pruyser op voor Player of the Year en waren Brinkman en Croon genomineerd voor Rising Star of the Year. Zij haalden alle vier de top drie in hun categorie niet.

Welten en De Waard haalden de top drie door online stemmen van het publiek en ook door ‘peer votes’: stemmen van andere internationals. Op 5 februari wordt tijdens een gala in Berlijn bekend gemaakt wie er met de prijzen vandoor gaan. Van dat evenement is, in tegenstelling tot vorig jaar, geen livestream.

 


2 Reacties

  1. bombaliali

    Zou grappig zijn als Van Doren wel de beste speler wordt, maar niet talent van het jaar. Een beetje apart overigens dat jullie niks over de andere genomineerden schrijven.

    1. robvisser

      Zeker een mooie kans voor Van Doren (en België in het algemeen) om nu een individuele prijs te pakken, daar waar het team zelf geen hoofdprijs heeft kunnen pakken.


Wat vind jij? Praat mee...