Allerlaatste Champions Trophy naar Changzhou in China

De Champions Trophy Dames 2018 vindt plaats in Changzhou, China. Dat bevestigt de wereldhockeyorganisatie FIH vrijdag in een persbericht. Tussen 17 en 25 november 2018 spelen de zes dameslandenteams in het Wujin Stadion in de zuid-oostelijke Chinese stad. Het is de laatste Champions Trophy ooit, voor het toernooi samen met de Hockey World League opgaat in de Global Hockey League. 

Het is voor het eerst dat de Champions Trophy in China wordt georganiseerd. Changzhou was eerder gastheer van de Aziatische Spelen in 2010 en Aziatische Dames onder 21-kampioenschap in 2015. Nog niet alle deelnemende lansen zijn bekend. Uiteraard doen de Chinese dames als gastvrouwen mee aan het toernooi.

Ook olympisch kampioen Groot-Brittannië, dat op de CT uitkomt als Engeland, is zeker van een plek. Argentinië doet als CT-titelverdediger ook sowieso mee. Twee andere deelnemers zijn: de HWL 2017-winnaar, de wereldkampioen van 2018. Via deze toernooien kunnen de Oranje Dames zich dus nog plaatsen. De laatste deelnemer wordt door de FIH Executive Board aangewezen.


2 Reacties

  1. timsteens

    In 2002 werd de Champions Trophy voor vrouwen in Macau (China) gespeeld. Dit is dus de tweede keer dat de CT in China wordt gehouden.

  2. Merel Barreveld

    Ha Tim, Macau is net als Hongkong een "Speciale Administratieve Regio van de Volksrepubliek China", ik denk dat de FIH daarom zegt dat dit de eerste keer is dat China de CT organiseert. Groetjes!


Wat vind jij? Praat mee...