Alyson Annan maakt trainingsgroep Oranje Dames bekend

Bondscoach Alyson Annan heeft vrijdag de trainingsgroep bekendgemaakt waarmee ze in januari op trainingsstage naar San Fernando in Spanje gaat. Annan heeft 32 spelers geselecteerd, van wie er tien op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro hebben gespeeld en acht Jong Oranje hebben vertegenwoordigd tijdens het onlangs gespeelde WK -21 in Chili.

Daarnaast heeft de KNHB oud-international Marieke Dijkstra benoemd tot assistent-bondscoach. Dijkstra legt haar functie als bondscoach van Nederlands Meisjes A neer en blijft bondscoach van de Oranje Dames Zaal, dat dit seizoen geen grote toernooien speelt. Naast de komst van Dijkstra wil de KNHB zo snel mogelijk nog een assistent-trainer aan het begeleidingsteam toevoegen. Zij vervangen Albert Kees Manenschijn en Santi Freixa als vaste assistenten. Fysiotherapeuten Franc Backelandt en Roel van Brakel blijven onderdeel van het begeleidingsteam, net als manager Femke Kooijman. Tot slot wil de KNHB nog een arts aan het begeleidingsteam toevoegen, een functie die eerst werd ingevuld door Conny van Bentum.

Geen EK voor De Goede

Eva de Goede is op reis in Zuid-Afrika en maakt om die reden geen deel uit van de trainingsgroep.  Annan laat weten dat De Goede het EK in Amsterdam volgend jaar niet speelt. Joyce Sombroek verblijft op dit moment voor haar studie tijdelijk in Australië en is daarom ook niet van de partij in de trainingsgroep. De keepster sluit in principe later dit seizoen weer aan bij Oranje.

Tijdens de stage, die van 12 tot en met 26 januari duurt, speelt de trainingsgroep vier trainingswedstrijden tegen Spanje, op 19, 21, 23 en 25 januari.

De trainingsgroep

Naam Club
Ireen van den Assem Den Bosch
Carlien Dirkse van den Heuvel SCHC
Kyra Fortuin Oranje-Rood
Margot van Geffen Den Bosch
Lieke Hulsen Den Bosch
Kelly Jonker Amsterdam
Ilse Kappelle Amsterdam
Marloes Keetels Den Bosch
Maxime Kerstholt Laren
Josine Koning (k) Den Bosch
Sanne Koolen Den Bosch
Maartje Krekelaar Den Bosch
Lisanne de Lange Laren
Laurien Leurink Laren
Caia van Maasakker SCHC
Valerie Magis Oranje-Rood
Kitty van Male Amsterdam
Frederique Matla Den Bosch
Mila Muyselaar hdm
Elsie Nix Kampong
Laura Nunnink Oranje-Rood
Malou Pheninckx Kampong
Julia Remmerswaal (k) hdm
Pien Sanders Den Bosch
Lauren Stam Amsterdam
Kimberly Thompson Amsterdam
Anne Veenendaal (k) Amsterdam
Charlotte Vega Amsterdam
Maria Verschoor Amsterdam
Xan de Waard SCHC
Lidewij Welten Den Bosch
Margot Zuidhof Hurley

 

De Oranje Dames komen van 21 juni tot en met 2 juli 2017 uit in de Hockey World League Semi Final in Brussel. Dit is een belangrijk toernooi in verband met kwalificatie voor het WK in 2018 (Engeland). Daarnaast spelen de Oranje Dames van 18 tot en met 27 augustus 2017 het EK in het Wagener Stadion in Amsterdam.


1 Reactie

  1. desireevanasselt

    jammer dat roos drost er niet bij zit!


Wat vind jij? Praat mee...