Alyson Annan: ‘Gemakzuchtig, passieloos, weinig vechtlust’

Alyson Annan was totaal niet tevreden over het spel dat de Oranje Dames woensdag in de oersaaie 1e helft tegen China (1-0) lieten zien. Oranje won uiteindelijk wel, door een doelpunt van Kitty van Male 1 minuut voor tijd. ‘Ik ben tevreden met de overwinning, maar ontevreden over de 1e helft’, aldus de bondscoach.

‘Gemakzuchtig.. passieloos…we stonden niet als 1 team’, somt Annan op wat er volgens haar in de 1e helft niet goed was aan het spel van Oranje. ‘We willen iedere wedstrijd beter worden, maar 1 ding moet constant zijn en dat is dat we voor elkaar vechten. China heeft heel goed gespeeld, vooral in verdedigend opzicht, maar ze dwongen niks af. Alleen: wij ook niet.’

China stelde zich heel verdedigend op en Oranje kwam voor rust nauwelijks door de defensie heen. De 2e helft was volgens Annan een stuk beter. ‘In de 2e helft heb ik bij ons meer passie gezien. Ik zag dat we sámen op het veld stonden. Daardoor hebben we deze overwinning afgedwongen.’

Gretigheid, passie, vechtlust

Oranje won door een doelpunt van Kitty van Male in de 59e minuut. ‘Als wij met iets meer gretigheid, iets meer passie en iets meer vechtlust hadden gespeeld, dan hadden wij dit eerder kunnen afdwingen.’ Desondanks vindt Annan niet dat het doelpunt van Oranje te laat viel. ‘Nee, ik ben juist blij dat ie laat viel. We weten nu hoe hard we moeten werken om de wedstrijd te winnen.’