Annan haalt vijf speelsters bij de groep, Veen valt weg

Bondscoach Alyson Annan heeft in aanloop naar het EK vijf nieuwe speelsters aan haar trainingsgroep toegevoegd. Marente Barentsen (Hurley), Rosa Fernig (Den Bosch), Stella van Gils (Pinoké), Renée van Laarhoven (Kampong) en Freeke Moes (Amsterdam) zijn gepromoveerd naar de selectie van het Nederlands elftal.

Barentsen, Van Gils, Van Laarhoven en Moes maakten al deel uit van de potentials die afgelopen seizoen onder Annan trainden. Fernig wordt overgeheveld vanuit Jong Oranje.

Rosa Fernig namens Den Bosch in actie tegen Amsterdam. Foto: Koen Suyk

Rustperiode voor Veen

De groep van Annan is uitgebreid, omdat een aantal internationals te maken hebben met blessureleed. Dat geldt bijvoorbeeld voor vaste klanten als Eva de Goede, Xan de Waard en Lidewij Welten. Daarnaast kan er deze hockeyzomer geen beroep worden gedaan op Marijn Veen. De aanvaller van Amsterdam last een rustperiode in om volledig hersteld aan het nieuwe seizoen te kunnen beginnen en ontbreekt dus op de EK en de Olympische Spelen. Veen kampt nog altijd met de naweeën van een eerder opgelopen hersenschudding.

De trainingsgroep bestaat momenteel uit 27 speelsters. De selectie voor het EK, dat van 4 tot en met 3 juni plaatsvindt, wordt kort voor de start van het toernooi bekendgemaakt. In het Wagener hoopt Nederland voor de derde keer op rij de Europese hoofdprijs te pakken.

Trainingsgroep Oranje:

Naam Club
Felice Albers Amsterdam
Eva de Goede Amsterdam
Ilse Kappelle Amsterdam
Freeke Moes Amsterdam
Lauren Stam Amsterdam
Anne Veenendaal Amsterdam
Maria Verschoor Amsterdam
Ireen van den Assem Den Bosch
Rosa Fernig Den Bosch
Margot van Geffen Den Bosch
Marloes Keetels Den Bosch
Josine Koning Den Bosch
Sanne Koolen Den Bosch
Frédérique Matla Den Bosch
Laura Nunnink Den Bosch
Pien Sanders Den Bosch
Lidewij Welten Den Bosch
Marente Barentsen Hurley
Pien Dicke SCHC
Kyra Fortuin SCHC
Laurien Leurink SCHC
Caia van Maasakker SCHC
Xan de Waard SCHC
Ginella Zerbo SCHC
Stella van Gils Pinoké
Renée van Laarhoven Kampong
Malou Pheninckx Kampong

 

 

 


24 Reacties

 1. Eelco Houwink

  Proficiat van Gils. Terechte uitverkiezing en tegenstanders: opgepast voor dit kuitenbijtertje. Waarmee ik haar tekort doe - maar je moet als commentator ergens beginnen

 2. knuufke

  Die Annan heeft er echt wel verstand van!

 3. p-van-nes

  Jammer dat HDM geen speler mag leveren !

 4. lynnBosman

  ^ wie had je er graag bij gezien van HDM? Moes, v Laarhoven en Fernig meer dan terecht overgeheveld naar Oranje. Ik heb weinig van Van Gils en Barentsen gezien, maar in ieder geval ook zij gefeliciteerd!!

  1. hockeyliefhebber12

   Spelen van Gils en Barentsen beide op het middenveld bij hun club? (Ook weinig van hen gezien)

 5. Nvanas012

  Jammer geen Sabine Plonissen

 6. lynnBosman

  @hockeyliefhebber12: van Gils wel (van wat ik heb gezien), Barentsen geen idee.

 7. banden

  Gefeliciteerd Rosa, hard voor gewerkt succes.....

  1. fantophockey

   Rosa wellicht nu al de beste verdediger van Nederland , helemaal terecht erbij gehaald

 8. circlestorm69

  Rosa Fernig meer dan verdiend. Haar tijd komt zeker als ze zo door blijft groeien. Freeke Moes hoort nu al gewoon in Oranje!

 9. RobV

  @circlestorm69. Precies, Freeke Moes zou geen twijfelgeval of reserve moeten zijn, helemaal niet nu er een streep gaat door Marijn Veen.

 10. Avdd

  Hopelijk gaat van Gils het redden!!

 11. hockeyer123

  Mikki Roberts van Tilburg niet??? Naast het talent krijg je er een knetterharde sleeppush bij

  1. charliejanssen

   Haha ik vraag me oprecht af hoeveel je hebt gedronken. Leuk om serieuze suggesties te doen zoals een plonissen, maar de suggestie mikki Roberts raakt (voorlopig) kant noch wal.

  2. ronald

   Ja joh laten we speelsters uit de PK erbij halen voor de OS. Lekker laten rijpen en niet lastig vallen met dit soort suggesties. Net als bij Jansen altijd is gebeurd doet dat weinig goed

 12. ronald

  Klasse van Fernig. Fijn dat Annan haar kwaliteiten erkent en gewoon een kans geeft. Snap dat ervaring ook een rol speelt, maar wat mij betreft momenteel een betere speelster centraal dan maasakker..

  1. popov0702

   In ieder geval sneller

  2. banden

   Ervaring, Rosa speelde al op haar 14e(!) in Dames 1 van Den Bosch

  3. ronald

   Zeker, ik doelde meer op internationale ervaring. Ik verwacht gewoon niet dat Annan Fernig zal kiezen boven Maasakker, ook al is ze beter.

 13. misha-van-oostveen

  Fernig speelde op haar 14e zeker niet in Dames 1, wellicht een keer ingevallen en meetrainen maar toen zat ze gewoon in MB1. Ik denk dat Annan niet anders kon dan haar selecteren na alle complimenten op dit forum 😂. Echt vernieuwend is Annan niet en niet geweest de afgelopen jaren.

 14. haags-hopje

  Annan is misschien niet echt vernieuwend, maar maakt wél logische keuzes. Dat kunnen we van Caldas niet zeggen...

 15. RoelVictoria

  Marente GEFELICITEERD!!!! Super gaaf 👍

 16. misha-van-oostveen

  Ze maakt behoudende keuzes. Al jaren lang. Dat mag en tja met de Nederlandse vrouwen win je sowieso. Daarom was het leuk geweest als ze een mooie mix had gekozen.

 17. hockeyliefhebber12

  Dit zou mijn EK selectie zijn (er van uitgaande dat de geblesseerde De Waard, De Goede, Welten en vd Assem het EK niet kunnen spelen) 1. Koning 2. Veenendaal 3. Stam 4. Koolen 5. Sanders 6. Fernig 7. Van Maasakker 8. Nunnink 9. Keetels 10. Pheninkx 11. Verschoor 12. Leurink 13. Van Geffen 14. Matla 15. Dicke 16. Moes 17. Albers 18. Zerbo/Fortuin


Wat vind jij? Praat mee...