Annan maakt Pro League-selecties tegen China en Amerika bekend

Bondscoach Alyson Annan heeft de selectie bekendgemaakt van de speelsters die de volgende twee duels voor de Pro League spelen. De Oranje Dames spelen hun eerste thuiswedstrijd van de Pro League op 10 april tegen China in Utrecht. Vier dagen later speelt de ploeg van bondscoach Alyson Annan tegen de Verenigde Staten in Rotterdam. Beide duels zijn uitverkocht.

De vier speelsters van Kampong, Alexandra Heerbaart, Renée van Laarhoven, Malou Pheninckx en Margot Zuidhof zijn allemaal geselecteerd voor het eerste thuisduel op hun eigen club.

Deze interlands staan gepland in een periode waarin ook in de Hoofdklasse wordt gespeeld en een aantal verenigingen zich met het clubteam voorbereidt op de EuroHockey Club Cup (EHCC). De bondscoach heeft bij het samenstellen van de wedstrijdselectie daar waar mogelijk rekening gehouden met de belangen van de verenigingen in deze competities. Belangrijk daarbij is onder meer de belasting en belastbaarheid van de internationals. Zowel Annan als Max Caldas, bij de Oranje Heren, heeft maximaal 32 speelsters en spelers tot hun beschikking voor de Pro League-wedstrijden.

Selectie Oranje Dames

Bondscoach Alyson Annan selecteerde voor de wedstrijden op woensdag 10 en zondag 14 april de volgende internationals uit haar groep van 32 speelsters:

Achternaam Voornaam Vereniging NED-CHI NED-USA
Assem, van den Ireen Den Bosch x
Fortuin Kyra SCHC x x
Geffen, van Margot Den Bosch x
Goede, de Eva Amsterdam. x
Gunneman (K) Kiki Pinoké x
Heerbaart, (K) Alexandra Kampong x
Hulsen Lieke Den Bosch x
Jansen Yibbi Oranje-Rood x
Jonker Kelly Amsterdam
Keetels Marloes Den Bosch x
Koning (K) Josine Den Bosch x
Koolen Sanne Den Bosch x
Krekelaar Maartje Den Bosch x
Laarhoven, van Renée Kampong x x
Leurink Laurien SCHC x x
Maasakker, van Caia SCHC x x
Matla Frédérique Den Bosch x
Moes Freeke Oranje-Rood x
Nunnink Laura Oranje-Rood x
Pheninckx Malou Kampong x x
Post Lisa Oranje-Rood x
Richardson Famke SCHC x x
Sanders Pien Den Bosch x
Stam Lauren Amsterdam x
Veen Marijn Amsterdam x
Veenendaal (K) Anne Amsterdam x
Veld, van der Hester hdm x
Verschoor Maria Amsterdam x
Waard, de Xan SCHC x x
Welten Lidewij Den Bosch x
Zerbo Ginella SCHC x x
Zuidhof Margot Kampong x x

Op het wedstrijdformulier staan 18 speelsters. 

Bekijk het complete speelschema van de Pro League Dames


3 Reacties

  1. robboomsma

    Gast, dat gaan ze dan toch per wedstrijd bekijken.... Of moet dat speciaal voor jou er allemaal bij gezet worden? Dat spreekt toch voor zich, of niet dan?

  2. vakantie

    Was een grapje, vermoeiend als je dat niet snapt😴 Hockey.nl heeft de tekst nu aangepast Er stond eerst dat er iedere wedstrijd 18 speelsters op het veld staan

  3. adrievandeparel

    NEDERLAND met 6 aanvalsters (Lidewij, Frederique, Marijn, Ginella, Margot en Xan) tegen China. Met 6 aanvalsters (Lieke, Maria, Ginella, Margot , Xan en Freeke ) tegen USA, moet goed komen. Op dit moment leidt België met 0-1 in de USA , rust. USA heeft 5-6 kansen gehad maar mist de klasse van NEDERLAND die in de USA 5 goede goals scoorden. België gaat effectief met de paar kansen om. België heeft alleen NEDERLAND, Argentinië en Australië voor zich. Het was beter geweest dat Raoul zijn kennis en diensten voor de KNHB had kunnen etaleren, dan was dat ten goede gekomen aan NEDERLAND. Wat niet is , kan nog komen. In het derde kwart mist USA hun 3e sc en België een paar kansjes. Nog steeds 0-1 voor België die attent de 0-1 scoorden , de nr. 13 Alix Gerniers. In het 4e kwart scoort eindelijk de USA uit een sc , bal terug op de aangeefster die passt op de nr.4 Danielle Grega die dan in de spits de 1-1 scoort. Nog 9 minuten. Jill Boon net naast , had de 1-2 kunnen zijn. Pc in de laatste minuut in België , gestopt , in de break had USA moeten scoren , maar het is geen NEDERLAND , die ongetwijfeld dit uitgespeeld hadden met 4 tegen 3 en gescoord hadden. Met nog 16 seconden te spelen een video referral , voordeel België, de bal komt daarna keihard op het hoofd van captain nr. 24 Kathleen Sharkey , gelukkig kan ze doorspelen, nog 1 sec. en 1-1 , shootouts (ik zeg shootins) . Beide teams 1 punt en de winnaar van de shootouts wint er nog 1 (verliest wel een punt en de verliezer van de shootouts verliest 2 punten. België verliest spectaculair na 18 s.o. , de shootouts en blijft voorlopig 3e met 7 punten uit 4 , is 58,33% , NEDERLAND blijft 1e met 12 uit 5 is 80% , NEDERLAND kan gewoon alles winnen, SUCCES


Wat vind jij? Praat mee...