Annan start voorbereiding op EK met 24 speelsters in Japan

Bondscoach Alyson Annan start de voorbereiding van de Oranje Dames op het Europees kampioenschap, dat in augustus in Antwerpen wordt gespeeld, met een trainingsgroep van 24 speelsters. De voorbereiding begint op 22 juli wanneer de groep naar Tokio (Japan) vertrekt voor een trainingsstage op de locatie waar volgend jaar de Olympische Spelen plaatsvinden.

Annan wil de speelsters in Japan laten wennen aan de extreme weersomstandigheden. Gevreesd wordt dat de Spelen in Tokio de heetste ooit worden door een combinatie van de hoge temperaturen en een hoge luchtvochtigheid.

Pien Sanders keert alweer terug bij Oranje

Bij de 24 namen zitten alle speelsters die zaterdag in het Wagener Stadion de eerste Pro League op hun naam schreven door in de finale via shoot-outs van Australië te winnen. Die groep wordt aangevuld met Kyra Fortuin, Maartje Krekelaar, Renée van Laarhoven, Famke Richardson, Pien Sanders en Ginella Zerbo. De selectie van Sanders is goed nieuws voor de speelster van Den Bosch. Zij raakte tijdens de play-offs geblesseerd, leek behalve de Grand Final ook het EK te moeten missen, maar kan eind juli dus toch alweer aansluiten bij de Oranje Dames. Keepster Alexandra Heerbaart (Kampong) sluit na de trainingsstage in Japan aan bij de groep. Bondscoach Annan verwacht rond 1 augustus de definitieve EK-selectie bekend te maken.

Felice Albers , Yibbi Jansen, Freeke Moes en Lisa Post, die nog wel deel uitmaakten van de  Pro League-selectie, sluiten aan bij Jong Oranje Dames dat zich voorbereidt op het EK U21. Dit toernooi wordt gespeeld van 13 tot en met 21 juli in het Spaanse Valencia.

Volledige trainingsgroep EK

Hieronder alle namen van de 24 spelers die deel uitmaken van de trainingsgroep voor het EK, dat van 16 tot en met 25 augustus in Antwerpen wordt gespeeld.

Voornaam  Achternaam  Vereniging
Ireen  Assem, van den  Den Bosch
Kyra Fortuin SCHC
Margot  Geffen, van  Den Bosch
Eva  Goede, de  Amsterdam
Kelly  Jonker  Amsterdam
Marloes  Keetels  Den Bosch
Josine  Koning (K)  Den Bosch
Sanne  Koolen  Den Bosch
Maartje Krekelaar Den Bosch
Renée Laarhoven, van Kampong
Laurien  Leurink  SCHC
Caia  Maasakker, van  SCHC
Frédérique  Matla  Den Bosch
Laura  Nunnink  Oranje-Rood
Malou  Pheninckx  Kampong
Famke Richardson SCHC
Pien Sanders Den Bosch
Lauren  Stam  Amsterdam
Marijn  Veen  Amsterdam
Anne  Veenendaal (K)  Amsterdam
Maria  Verschoor  Amsterdam
Xan  Waard, de  SCHC
Lidewij Welten Den Bosch
Ginella  Zerbo  SCHC

 


9 Reacties

 1. sapi

  Krekelaar en Famke? Leuk dat ze mogen aansluiten. Al schat ik de kans niet groot voor het EK voor hun. Net zoals van Laarhoven. Niet de beste verdedigster bij NL. Maar leuke trip voor ze.

 2. robvisser

  @sapi Ja, de definitieve selectie komt rond 1 augustus en dan verwacht ik wel een paar afvallers onder degenen die nu mogen aansluiten. De bestaande groep heeft het al lastig genoeg om ingespeeld te raken, dan zal het niet helpen om weer een paar andere speelsters in het huidige team te zetten. Ook voor Pien Sanders zal het lastig worden. Sanne Koolen heeft nu veel wedstrijden in het team gespeeld en is heel goed bezig. Dat verander je niet zomaar.

 3. lynnBosman

  Ik verwacht Sanders, indien fit, er wel bij. Volgens mij zei Annan in een interview dat Koolen de vervangster in de GF was voor Sanders. Sanders lijkt me dan eerste keus. Richardson en V Laarhoven zullen wel afvallen, maar er is niks mis met gezonde concurrentie en je weet het ooit niet met blessures. Overigens had het niet alleen met de verschillende samenstellingen te maken dat het moeizaam ging, maar ook met vorm van een aantal belangrijke speelsters. Ik verwacht ook niet veel wijzigingen. Ik ben benieuwd waar Annan uiteindelijk op zal selecteren. Succes allen!

 4. robvisser

  @lynnBosman Volgens mij zit Sanne Koolen er al een hele tijd bij, niet alleen in de Grand Final. Ik zou zeggen 'better safe than sorry' maar we weten van Annan dat ze daar anders over denkt. Pien heeft al een hele tijd niet in Oranje gespeeld en het is belangrijk dat een achterhoede goed samenspeelt. Ook vind ik Sanne wat zekerder en stabieler dan Pien, die ook in de playoffs een paar slechte momenten had. Maar goed, het is ook een kwestie van smaak natuurlijk. Het is dan logischer dat Pien erbij komt dan enkele anderen van de nieuwkomers, al heeft Zerbo nog wel een kans denk ik.

  1. sapi

   We zullen zien wie het gaat worden richting OS. Ben benieuwd, maar ja is nog een jaartje. 16 speelsters maar die mee mogen. Misschien dat er ook gekeken gaat worden wie op meerdere plekken inzetbaar is. Dat kan ik me ook voorstellen.

 5. lynnBosman

  @RobV: ‘Ik ben blij met hoe we het hebben gedaan. Een voorbeeld: Pien Sanders is nu geblesseerd. Sanne Koolen is haar vervanger. Maar wat als er nog iemand geblesseerd raakt? Nu hebben we een aantal dames achter de hand die al interlands hebben gespeeld. Dat vind ik een winst. Het heeft wel wat gekost, want het spel was minder. Maar we wisten vanaf het begin dat we het finaleweekend zouden halen. Omdat we dat aan onze stand verplicht zijn en omdat we goed genoeg zijn. We zijn ook goed genoeg met minder ervaren speelsters.’ Dit zegt Annan een tijdje terug in een interview op hockey.nl waar ze de balans opmaakt, vandaar dat ik denk dat Sanders eerste keus is indien top fit. Wie ik zelf zou kiezen weet ik niet. Ik vind Sanders en Koolen ook samen erg sterk in het centrum. Ik hoop dat Krekelaar haar oude vorm weer vindt.

 6. Sjang Fijen

  Lynn, het wordt bijna saai, maar ik ben het weer helemaal met je eens. Hopelijk is over 3 wk. ons Pientje, weer helemaal fit. Drie weken geen hockey voor de ladies.............geniet ervan dames, geen bal aanraken, ten minste geen hockeybal. Jullie hebben deze rust hard nodig en dik verdiend.. Het was me het seizoen wel dit jaar, met een uitschieter voor Amsterdam. Tja, dat is voor ons Bossche Bollen even wennen. Sport is soms hard. Geloof me, volgend seizoen staan onse meskes er weer en ...als van ouds. Sjang.

 7. hockey69

  Benieuwd of er andere speelsters mee naar het EK gaan.

 8. adrievandeparel

  Frederique, Lidewij, Marijn, Maria, Xan, Eva, Laurien, Marloes, Margot, Malou, Laura, Ireen, Caia, Sanne, Pien, Lauren, Josine en Anne, vanaf 17 aug. is er het EK in Antwerpen, vanaf september weer de Hoofdklasse en de Pro League. Dan zullen de eerste 16 en de keeper en de 18e speelster bekend zijn voor de Olympische Spelen van 24 juli t/m 9 augustus Tokio '20


Wat vind jij? Praat mee...