Bord-op-schoot-duel van Oranje live te zien op Ziggo Sport

Het bord-op-schoot-duel van de Oranje Dames tegen België wordt woensdagavond live uitgezonden door Ziggo Sport. Vanaf 17.55 uur kun je inschakelen voor een rechtstreeks verslag vanuit het Wagener Stadion. Om 18.00 uur wordt er afgeslagen in de Derby der Lage Landen. Het commentaar tijdens dit Pro League-duel wordt verzorgd door John van Vliet.

Nederland en België kennen elkaar van haver tot gort. Ze stonden bijvoorbeeld nog geen maand geleden ook al tegenover elkaar. Die wedstrijd, die eveneens in ons nationale hockeystadion werd afgewerkt, eindigde in een 2-0 zege voor Oranje. De klanken van het Wilhelmus en de Brabançonne waren amper verstomd, of Lidewij Welten tekende al voor de openingsgoal. Achttien minuten voor tijd zette Freeke Moes de eindstand op het bord.

Freeke Moes wordt bejubeld na haar doelpunt tegen België. Foto: Koen Suyk

Oranje treft in Amstelveen een ploeg die de weg naar de internationale subtop lijkt te hebben gevonden. België staat sinds kort zevende op de wereldranglijst, hoger dan ooit tevoren. De Red Panthers wonnen vorige maand in de Pro League, vlak na die nederlaag tegen Nederland, tweemaal van Duitsland (1-0, 3-1). Op de bank bij de Belgen zit Raoul Ehren, de voormalige succescoach van Den Bosch.

Laatste nederlaag tijdens debuut van Koolen

Nederland, de nummer één van de wereld, won de laatste vier ontmoetingen met België. Op het EK van 2019 morste Oranje voor het laatst tegen de tegenstander van vanavond. In Antwerpen werd het toen 1-1. Voor een Belgische zege op Nederland moeten we terugspitten naar juli 2017. Op het veld van Schiedam ging Nederland toen, tijdens de eerste interland van Sanne Koolen, met 1-0 onderuit.


Wat vind jij? Praat mee...