De Goede, De Waard, Welten en Bakker genomineerd voor speler van het jaar

Eva de Goede, Xan de Waard en Lidewij Welten zijn door de FIH genomineerd voor FIH Player of the Year-award. Billy Bakker is bij de mannen genomineerd. Pirmin Blaak is voorgedragen als keeper van het jaar. Marijn Veen en Thijs van Dam doen een gooi naar talent van het jaar in de categorie Rising Star of the Year.

Billy Bakker moet het opnemen tegen de Belgen Simon Gougnard en Arthur van Doren, Engelsman Barry Middleton en Australiƫr Jake Whetton. Eva de Goede, Xan de Waard en Lidewij Welten delen de nominatie met Stacey Michelsen uit Nieuw-Zeeland en de Spaanse Georgina Oliva.

Geen nominatie Nederlandse keepster

Pirmin Blaak vertegenwoordigt Nederland als beste keeper. Hij is samen met Tyler Lovell (Australiƫ), George Pinner (Engeland), Vincent Vanasch (Belgiƫ) en Tobias Walter (Duitsland) genomineerd. Bij de dames is geen Nederlandse keeper genomineerd.

Marijn Veen en Thijs van Dam zijn geselecteerd als talent van het jaar. Veen is genomineerd samen met de Duitse Nike Lorenz, Australische Ambrosia Malone, Lena Tice uit Ierland en de Argentijnse Lucina von der Heyde. Van Dam deelt de nominatie met Tim Brand uit Australiƫ, de Belg Arthur de Sloover, Jake Harvie uit Australiƫ en de Duitser Timm Herzbruch.

Je kan tot en met 18 januari 2019 stemmen op de website van de FIH. De winnaars van de Hockey Star Awards worden op 14 februari 2019 bekendgemaakt.


12 Reacties

 1. lisahockey200

  Eva De Goede šŸ’ŖšŸ¼šŸ„‡

 2. robvisser

  Lidewij Welten, lijkt me een zekerheidje.

 3. luchtisblauwgrasisgroen

  Lijkt me dat Van Doren opnieuw als beste speler zal worden verkozen. Young Talent voor Van Dam zou mooi zijn, speelde sterk WK.

 4. robvisser

  Bij de mannen lang getwijfeld tussen Van Doren en Billy Bakker, maar Billy speelde zo goed de laatste paar wedstrijden van het WK, dat heeft toch de doorslag gegeven. Verder de Chinese keepster Ye Jiao en Pirmin Blaak bij de Heren.

 5. luchtisblauwgrasisgroen

  @RobV: je maakt een grapje toch zeker? Er waren andere spelers bij NL die een stuk beter speelden (bv Van Ass of Brinkman).

  1. michver

   Grappenmaker, Seve was erg goed inderdaad maar Brinkman heeft een paar goals gemaakt (als speler niet te vergelijken met Billy)

 6. vostammer

  Van Dooren uiteraard. Maakte Belgie wereldkampioen en brengt vermoedelijk Bloemendaal de HK titel.

 7. just

  Waarom is Bakker genomineerd? Hij was echt niet de beste speler van nl. Brinkman of van ass was veel beter geweest. Maar het lijkt me wel duidelijk dat van Doren moet winnen

 8. robvisser

  @luchtisblauwgrasisgroen Maar die zijn niet genomineerd. Moet je nagaan, wat een weelde hebben we toch met al die geweldige spelers.

 9. lynnBosman

  Verrek De Goede, Welten, De Waard waren allemaal steengoed.. toch maar Welten. Oliva en Michelsen? Uhm nee. Talent denk Von der Heyde of Veen. Mannen: van Doren, v Dam. Keepers Lynch denk ik.. Blaak.

  1. lexi-b

   Eens, Rachel Lynch was absoluut de beste keepster dit jaar.

 10. Conrad

  George Pinner, lol


Wat vind jij? Praat mee...