Dit zijn de 18 speelsters met wie Alyson Annan naar de HWL in Brussel gaat

Alyson Annan, bondscoach van het Nederlands Elftal Dames, heeft de selectie bekend gemaakt waarmee zij van 21 juni tot en met 2 juli 2017 deelneemt aan de Hockey World League Semi-Final (HWL halvefinaleronde) in Brussel.

Selectie Nederlands Elftal Dames HWL Semi-Final

Naam Club
Ireen van den Assem Den Bosch
Carlien Dirkse van den Heuvel SCHC
Margot van Geffen Den Bosch
Marloes Keetels Den Bosch
Josine Koning (k) Den Bosch
Maartje Krekelaar Den Bosch
Laurien Leurink Laren
Caia van Maasakker SCHC
Kitty van Male Amsterdam
Frederique Matla Den Bosch
Laura Nunnink Oranje-Rood
Pien Sanders Den Bosch
Lauren Stam Amsterdam
Anne Veenendaal (k) Amsterdam
Charlotte Vega Amsterdam
Maria Verschoor Amsterdam
Xan de Waard SCHC
Lidewij Welten Den Bosch

 

Lisanne de Lange (Laren), Valerie Magis (Oranje-Rood), Malou Pheninckx (Kampong) en keepster Julia Remmerswaal (hdm) zijn door Annan aangewezen als reserve en trainen de gehele periode met de HWL-selectie mee.

De beste vier landen van de HWL halvefinaleronde kwalificeren zich in principe voor de HWL finaleronde welke aan het einde van dit jaar plaatsvindt in Auckland (Nieuw-Zeeland). Tijdens de HWL in Brussel staan ook minimaal vijf tickets op het spel voor het WK in 2018 (Engeland).

Laatste trainingsperiode

Na de laatste competitieronde starten de speelsters die geen clubverplichtingen hebben – door de play-offs (Hoofdklasse) en/of de EHCCC (Europacup voor clubteams) – aan de laatste trainingsperiode voor de HWL. Afhankelijk van het verloop van de play-offs groeit deze groep tot op 6 juni de gehele selectie en alle reservespeelsters aanwezig zijn.

Trainingsgroep blijft intact

Kelly Jonker (Amsterdam) is geblesseerd. Daarnaast behoren keepster Niki Bosman (MOP), Maxime Kerstholt (Laren), Sanne Koolen (Den Bosch), Mila Muyselaar (hdm) en Margot Zuidhof (Hurley) niet tot de selectie voor de HWL Semi-Final. Zij blijven echter deel uitmaken van de trainingsgroep en trainen met de selectie mee tot en met 6 juni. Na afloop van de HWL sluiten ook deze speelsters weer aan zodat Annan zich met een grote groep van 28 speelsters voorbereidt op de EK 2017. Dit toernooi vindt plaats van 18 tot en met 27 augustus in het Wagener Stadion in Amsterdam.


3 Reacties

 1. Derrick Bijker

  Door zo te selecteren maak je top van de hoofdklasse alleen maar smaller. Had er graag een paar vechters uit de mindere teams bij gezien. Internationaal verliest NL terrein en ondanks eerdere beweringen over een ander selectiebeleid zie ik dat hier niet terug. Weer erg voorzichtig kiezen voor de makkelijke weg.....

  1. robvisser

   Nederland heeft al stevig moeten inleveren op kwaliteit door al die speelsters die inmiddels zijn gestopt. Het team heeft het wel altijd van een surplus aan kwaliteit moeten hebben en ik denk ook dat dit in de toekomst bepalend zal zijn. En teams met mindere kwaliteit brengen vooral veel vechtlust, omdat ze het daarvan moeten hebben. Ik denk dat het met name een kwestie is van de mentaliteit aanscherpen, evenals de absolute wil om te winnen. Nu de oudere garde weg is, is het misschien wel eenvoudiger om dat erin te krijgen. In ieder geval een mooie kans om een frisse doorstart te maken. En ik denk dat dit met deze speelsters kan.

 2. kasparstevens

  Zullen er op de HWL of het EK nog meer teams zijn waarbij de 2 topscorers uit de nationale competitie niet in de selectie worden opgenomen ...


Wat vind jij? Praat mee...