Effectief Oranje verslaat Hockeyroos in oefenduel

‘Een goed begin is het halve werk’ moeten de dames van Oranje hebben gedacht toen ze begonnen aan hun oefenwedstrijd tegen Australië. De nummer 3 van de wereld werd in een 1e wedstrijd op Olympische grond met 2-0 verslagen. Doelpunten werden gemaakt door Kitty van Male en Kelly Jonker.

Het team van bondscoach Annan was dodelijk in de afronding, want veel kansen kregen ze niet volgens de Australische coach Adam Commens. ‘Onze fouten werden genadeloos afgestraft’, zegt hij tegen Seven Sport. ‘Op die manier kregen we de doelpunten tegen.’ De Nederlandse defensie maakte op hun beurt geen fouten, waardoor Australië bleef steken op 0 treffers.

Gewend

De Australische dames, 3e op de wereldranglijst, werkten hun voorbereiding grotendeels in Chili af, waarbij op een iets ander veld werd getraind dan waar de wedstrijden in Rio op worden gespeeld. Om dat verschil te compenseren gaan de Hockeyroos nog een oefenpot spelen en wel tegen Spanje. Voor Oranje zit het Braziliaanse oefenprogramma met deze wedstrijd er weer op.

Nederland – Australië 2-0
1-0 Kitty van Male
2-0 Kelly Jonker

Annan en oranje dames oefenwedstrijd Australie beeld: nos.nl

Beeld: NOS.nl. Klik op de afbeelding om de video te bekijken op NOS.nl. 

Lees ook


Wat vind jij? Praat mee...