EK 2021: Samenvatting Nederland – Duitsland (2-0)

De Oranje Dames prolongeerden zondagmiddag in het Wagener Stadion hun EK-titel door in de finale tegenstander Duitsland met 2-0 te verslaan. De goals kwamen van de stick van Marloes Keetels en Frédérique Matla. Bekijk hieronder de samenvatting van de wedstrijd. Het commentaar komt van Reemt Borcherts.


11 Reacties

 1. adrievandeparel

  Gefeliciteerd , EUROPEES KAMPIOEN voor de 3e keer op rij. Nederland goed op weg naar Tokio. Frederique topscoorder van de EK'21 en meeste rendement : beste speelster van de EK'21. Beste keeper van dit EK'21, op basis van de vele goede reddingen in de 2e helft in de finale tegen Duitsland. Josine voorkwam en vooral ook Sanne Koolen (die Duitse had kunnen scoren, maar gelukkig was daar Sanne) dat de Duitse dames gelijk kwamen, had 1-1 kunnen zijn. Ook Anne Veenendaal redde Nederland in de 1e helft. Nederland moet blij zijn dat de allerbeste keepers van de wereld uit Nederland komen. Net de samenvatting gezien, verschillende speelsters komen er helemaal niet in voor, geen goals gescoord, geen assists waaruit gescoord wordt, geen beslissende pass waaruit gescoord wordt (Pien Dicke, Stella van Gils, Ilse Kappelle) Terecht dat Frederique, Maria, Felice en Xan en Lidewij (mits allebei topfit en topvorm) de aanval in Tokio gaan vormen. Middenveld met Eva, Laurien, Marloes (beste aangeefster van de corner en scoort 3x dit EK'21), Laura (in Argentinië bij de 1-3 winst nog de beste van Nederland (woman of the match) en Margot van Geffen (10 jaar ervaring en bewezen dat ze niveau aan kan, zal wel veel beter moeten , nog 6 weken om in topvorm te komen (is er enkele maanden uit geweest en moet weer op oude topniveau komen). Verdediging : Sanne , Pien Sanders, Caia en Lauren met Ireen , al jarenlang bewezen dat ze van meerwaarde is, kan ook voor de corner (Frederique , Caia en Lauren) en strafballen ingezet worden. Keeper : Josine Koning. De keeper die ook mee gaat naar Tokio is Anne (bij elk ander land zou ze 1e keeper zijn) , Josine heeft meerdere keren bewezen dat ze de betere shootout keeper is en betere coaching. Op basis van WK'18, EK'17 en EK'19 zou ik Malou Pheninckx mee nemen als 1e veldreserve, ervaring en allround zijn belangrijk en ze kent iedereen al jarenlang en zal alle anderen tot steun zijn. De extra reserves zullen niet nodig zijn maar dan zou ik Freeke en Kyra mee nemen die zich al bewezen hebben (gescoord in de Pro league, China en Argentinië). Wens iedereen heel veel succes in Tokio'21 en/of in Parijs '24.

  1. jobe

   Misschien moet je solliciteren! Wat een vermoeiende comments.

  2. sachab

   Is Eva de Goede niet de beste speelster van het toernooi? Terecht overigens aangezien zij een zeer complete speelster is in tegenstelling tot anderen die dhr Adrie noemt(met zijn blinde vlek voor speelsters van Den Bosch)

  3. mrme

   Ga je nou onder elke bericht over de Nederlandse vrouwen dit vermoeiende en onsamenhangende verhaal plaatsten? Waar was je gisteren eigenlijk toen de heren de EK titel wonnen?

  4. Hans De Baijens

   Ga n forum van omroep Max lastig vallen ,dat lezen wij niet Zijn wij nog te jong voor

 2. misha-van-oostveen

  Kan iemand die Arie ‘uitzetten’ 🤔

 3. circlestorm69

  @willemvernes….heb je naast deze mooie foto van de Amsterdamse meiden ook zo’n foto van de Bossche meiden met de beker gemaakt? Dat zout Adrie denk ik heel leuk vinden! 😃

  1. mrme

   Alleen Matla voldoet al gok ik zo

  2. circlestorm69

   *zou

 4. blauwevelden

  Ik wil toch even zeggen dat het toch wel heel erg gaaf is dat zowel de heren als de dames de Europese titel hebben gewonnen.


Wat vind jij? Praat mee...