Ellen Hoog zwaait af als international

Ellen Hoog stopt als international. Een van dé gezichten van het Nederlandse damesteam maakte dit vanochtend via haar website wereldkundig. De 232-voudig international schreef op haar site ‘een geweldige periode van 12,5 jaar af te sluiten’.

Sinds 2004 kwam Hoog voor de Nederlandse driekleur uit. In totaal reikte ze tot 232 interlands waarin ze 60 keer scoorde. De ‘oma’ – zoals teamgenoten haar noemden – vierde vele successen als international. Ze vertegenwoordigde Nederland op 3 Olympische Spelen en won daarbij 2 gouden en 1 zilveren medaille. Daarnaast heeft Hoog onder andere 3 keer EK-goud en 2 keer WK-goud gewonnen. ‘Trots kijk ik terug op een mooie carrière. Ik heb er veel voor gegeven en er veel voor gelaten, maar het was het ruimschoots waard. Ik hoop dat ik veel jongeren heb kunnen inspireren en wil dat graag blijven doen’.

Geen zwart gat

Voorlopig valt de 30-jarige aanvalster van Amsterdam niet in het ‘zwarte gat’. Als captain van de hoofdstedelingen blijft ze dit jaar actief op clubniveau. Daarnaast is ze bezig met haar 2e boek en stapt ze in het huwelijksbootje met haar vriend. Op 26 september is Hoog te gast bij Peptalk op Ziggo Sports.

Lees meer


Wat vind jij? Praat mee...