Fernig aan vooravond van debuut, Koning wacht mijlpaal

Bondscoach Paul van Ass heeft zijn selectie bekendgemaakt voor zijn eerste interland bij de Oranje Dames. Zondagmiddag treedt Nederland aan tegen Ierland op het veld van SCHC. Rosa Fernig kan tegen de vice-wereldkampioen van 2016 haar debuut maken.

De verdediger van Den Bosch is de enige speelster in de groep van achttien die nog geen caps op haar naam heeft staan. Fernig werd vorige maand aan de selectie van Oranje toegevoegd. Pien Dicke kwam op dat moment terug bij de spelersgroep na een jaar afwezigheid door blessureleed. Zij kan op haar eigen club haar rentree maken in het Nederlands elftal, dat zondag om 13.00 afslaat tegen de Ieren.

Ook voor Josine Koning kan het een bijzondere dag worden. De 27-jarige goalie staat aan de vooravond van haar honderdste interland. Koning debuteerde vijf jaar geleden in Oranje, tijdens een gelijkspel (2-2) met Engeland.

Josine Koning in actie tijdens de WK-finale van de afgelopen zomer. Foto: ANP/Willem Vernes

Afwezigen en huldiging

Van de 25-koppige trainingsgroep komen Lidewij Welten, Marijn Veen, Sabine Plönissen, Luna Fokke, Frédérique Matla, Laurien Leurink en Julia Remmerswaal niet in actie.

In de rust van de wedstrijd wordt op een feestelijke manier afscheid genomen van Marloes Keetels en Ireen van den Assem, die beiden afgelopen zomer hun laatste interland speelden. Na afloop wordt het team dat in de zomer de WK-titel won in het zonnetje gezet.

Wedstrijdselectie Oranje Dames tegen Ierland

Naam Club Caps Goals
Felice Albers Amsterdam 32 16
Marente Barentsen Hurley 10 0
Joosje Burg Den Bosch 10 3
Pien Dicke SCHC 9 2
Rosa Fernig Den Bosch 0 0
Kyra Fortuin SCHC 23 4
Margot van Geffen HGC 235 17
Yibbi Jansen SCHC 37 17
Josine Koning (k) Den Bosch 99
Sanne Koolen Den Bosch 73 0
Renée van Laarhoven SCHC 30 1
Freeke Moes Amsterdam 27 8
Laura Nunnink Den Bosch 157 2
Lisa Post SCHC 15 1
Pien Sanders Den Bosch 88 2
Anne Veenendaal (k) Amsterdam 91
Maria Verschoor Amsterdam 169 27
Xan de Waard SCHC 181 17

 


Wat vind jij? Praat mee...