Ginella Zerbo over haar energielevel: ‘Die was echt duizend’

Oranje-international Ginella Zerbo blikt na het gewonnen Pro League-duel met Groot-Brittannië (3-0 winst) terug op het tweeluik van afgelopen week. Sinds lange tijd speelden de Oranje Dames weer een officiële interland. Over een kleine negen maanden staan de Olympische Spelen op het programma. Hoe werkt de aanvalster van SCHC toe naar hét grote doel? Duidelijk is dat ze er alles voor over heeft om Tokio te halen.

Bekijk hier de reactie van bondscoach Alyson Annan en klik hier voor de samenvatting van het duel van donderdag.


8 Reacties

 1. popov0702

  Niet goed genoeg voor Tokio. Leurink en Dicke gaan het ook niet redden

  1. Nvanas012

   Leurink haalt het sowieso wel.

 2. hinde

  Freeke Moes speelt met flair en passie ...opvallend goed bij Adam.

 3. lvabr

  Ik ben nog altijd van mening dat Zerbo niet het type spits is die met Matla en Welten samen kan spelen. Zowel M als W hebben een eigen actie en gaan vaak zelf (zoals je Robben en Memphis bij Oranje voetbal hebt). Bij SCHC zie je ook dat ze de ballen eerder aangeleverd krijgt dan dat ze zelf de actie maakt. Het is nou eenmaal een spits met een geweldige timing en gevoel voor positie maar wel een echte cirkelspits.

 4. kasparstevens

  Als cirkelspits zie ik toch liever een fysiek sterkere speelster. Internationaal worden die elegante dametjes weggebeukt.

  1. lvabr

   Dat laat je een paar keer gebeuren, kwestie van leren mee om te gaan en ervaring en dus spelen.

 5. RobV

  Het zal denk ik lastig worden voor Ginella Zerbo om mee naar Tokio te gaan, tenzij ze voor die tijd nog haar toegevoegde waarde in Oranje bewijst. Tot nu toe wel energiek en hard werkend, maar ze kan het verschil niet maken en lijkt het lastig te hebben in het spelsysteem van Oranje. Wel begint het erop te lijken dat Marijn Veen zal afvallen. Laten we hopen dat Kelly Jonker nog niet uit beeld is voor Oranje.

 6. robboomsma

  We kunnen hier wel speculeren wat we willen. Iedere speelster/speler, speelt anders. Iedere aanvaller is anders, iedere middenvelder is anders, iedere verdediger is anders. En hoe dat samen speelt, en hoe die aansluitingen zijn, daar zijn ze nu naar aan het zoeken, en naar aan het kijken. Dus dan kan het in een wedstrijd zo zijn dat iemand niet zo aansluit, dat heeft niet 100% te maken met het kunnen van het individu. Het heeft te maken met op wat voor manier is er een aansluiting of connectie. Daar liggen soms dan verbeteringen, en dat ligt niet bij 1 speler/speelster, maar bij de connectie er tussen. Maar dat is dus zoeken, uitproberen, op je bek gaan ermee. Iets anders proberen, werkt dat wel of niet. Dat is het proces waar de nl teams momenteel in zitten. En dat is helemaal niet gek, sterker nog dat is een luxe. Een luxe om zo veel goede nlse spelers en speelsters te hebben. En ja misschien is tokio te vroeg, misschien ook niet. Kijk als je nu al meerdere speelsters en spelers op dat niveau kan krijgen, en ze daarin ervaring kan laten op doen. Is dat in de toekomst alleen maar een win win situatie! Goed ik dwaal af, terug komend. Zerbo is een hele goede spits die een eigen speel stijl daar in heeft. Ik denk met hard werken dat het best een optie zou kunnen zijn om naar tokio te gaan. En hard werken dat doet ze, dus wie weet!


Wat vind jij? Praat mee...